Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: VfL Wolfsburg-Man Utd

Förstaplatsen i gruppen står på spel när United gäster tyska mästarna på tisdagskvällen. Kan United hålla undan eller lyckas Dzeko bjuda på en hemmashow?

VfL Wolfsburg
I den jämna och tuffa tyska ligan ligger laget för närvarande på en åttonde plats med 23 poäng. Laget har inte riktigt hittat den där livsviktiga stabiliteten i spelet, trots några individuellt bra resultat. I den senaste hemmamatchen spelade man ”bara” 2-2 mot SC Freiburg, mycket dock på grund av oflyt och en usel domare.

Startelva
I den senaste matchen i Champions League startade man med följande uppställning: Benaglio; Riether, Madlung, Costa, Schäfer; Hasebe, Josué, Misimovic, Gentner; Dzeko, Martins.

Håll ögonen på:
Edin Dzeko. Livsfarlig i anfallet. Lång, stor, stark, skicklig och målfarlig. En av Europas hetaste anfallare, och det lär inte räcka länge innan Dzeko flyttar till en större klubb.

Manchester United
Försvaret plågas av flertalet skador och Ferdinand, Rafael, Fabio, Neville, Brown, O’Shea är borta på tisdagen medan Vidic förväntas vara tillbaka. Några övriga tunga namn i truppen kommer Ferguson att vila. Bland andra spjutspetsarna Rooney och Berbatov.

Startelva
Målvaktsposten är ett stort frågetecken, men Fletcher, Vidic (om fit), Carrick och Evra lär formera backlinjen. På mittfältet finns flertalet alternativ, men Nani kanske får chansen på ena kanten och Park på den andra. Scholes, Anderson och Gibson ligger närmast till hands på innermittfältet. På topp startar säkerligen Owen och Welbeck.

Håll ögonen på:
Michael Carrick. Om mittfältaren spelar mittback lär han sättas på hårt prov mot bl.a. Dzeko. Carrick är dock överraskande bra som mittback, och personligen känner jag inte mig ett dugg osäker fastän Ferguson spelar honom bredvid Vidic på tisdagen.

VfL Wolfsburg – Man Utd
Plats: Volkswagen Arena
Tid: 20.45 (svensk tid)
Tips: 1-2 (Berbatov, Nani)

Jag ber om ursäkt för den aningen korta inför-rapporten…

// Nico Selenius