Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Matchrapport reservlaget: Diouf i fortsatt målform

Mame Biram Diouf var den stora stjärnan i matchen då han med sitt hat-trick la grunden till Uniteds reservlag vinst på bortaplan mot Sunderlands motsvarighet med 4-0 på Torsdagskvällen.

Diouf som kom från Molde efter nyår har fått en minst sagt bra start i United, först mål i A-lags debuten mot Burnley i lördags och nu tre mål i reservlagsdebuten.

United kontrollerade matchen från start och när Diouf gjorde 1-0, en läcker chip över Trevor Carson i Sunderlandmålet, i den 18e minuten så kändes segern given. Diouf ökade sedan på Uniteds ledning till 2-0 just före halvtidsvilan då han från straffpunktsområdet dundrade in Gabriel Obertans pass som kom snett inåt bakåt efter att han rundat en Sunderlandförsvarare. United startade den andra halvleken i samma stil som man avslutade den första, och i den 48e minuten så gjorde Diouf 3-0, med ett vänsterskott som slank förbi Carson, och fullbordade därmed sitt hat-trick.

Diouf utgick sedan i den 57e minuten med en skadekänning, men förhoppningvis så ska det inte vara alltför allvarligt.

United kontrollerade matchen totalt i den andra halvleken och Sunderland var aldrig i närheten att göra det svårt för United denna kväll. Planen var inte den bästa då vädret i England har varit minst sagt ostabilt det senaste, men Gabriel Obertan visade sin klass ute på kanten och låg bakom mycket av Uniteds anfallsspel.

Inbytte Sam Hewson fastställde sedan slutresultatet 4-0 på straff i den 73e minuten sedan Danny Welbeck blivit nerdragen av Carson i straffområdet.

Nästa match för reserverna är den 28e Januari hemma mot Boltons reserver.

Uniteds startelva:

Ben Amos; David Gray, Ritchie De Laet, Oliver Gill, Joe Dudgeon; Oliver Norwood (Sam Hewson 63), Corry Evans (Federico Macheda 73), Matthew James, Gabriel Obertan; Danny Welbeck, Mame Biram Diouf (Cameron Stewart 57).