Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rios straff förlängt – missar fyra matcher

Rio Ferdinand har blivit tilldelad sitt straff för armbågen mot Craig Fagan i matchen mot Hull City. Det blir nu fyra matcher på läktaren, inte tre som var det ursprungliga straffet.

Rio Ferdinand valde att överklaga FA:s straffålaggande om tre matcher för våldsamt beteende, efter att mittbacken som nyligen gjort comeback efter 19 raka missade matcher på grund av skada, i 4-0-segern mot Hull City den 23 januari delade ut en armbåge till Craig Fagan – en situation som domaren missade.

Sir Alex Ferguson trodde igår att Rio hade goda skäl att överklaga avstängningen på tre matcher. Kommissionen från FA höll inte med och förlängde straffet med en match. De gillade inte att Ferdinand överklagade, därav den extra matchen utöver de tre matcher han ursprungligen fick.

Rio Ferdinand hann alltså endast göra två matcher efter skadefrånvaron, och missar nu matcherna mot Arsenal, Portsmouth, Aston Villa och Everton – alla i Premier League.

Mathias Asplund