Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney årets spelare

Wayne Rooney är den här säsongens bästa spelare i Premier League, medan Patrice Evra, Darren Fletcher och Antiono Valencia gör honom sällskap i årets lag.

Wayne Rooney har, som väntat, utsetts till årets spelare i England. Det är spelarnas eget pris (The Professional Footballers’ Association Players’ Player of the Year, för att ge den fullständiga titeln på priset) som Rooney har vunnit.

Rooney blir därmed den nionde Unitedspelaren att vinna priset, som första instiftades 1974. Först ut var Mark Hughes 1989 (Hughes fick priset igen 1991), därefter har också Gary Pallister (1992), Eric Cantona (1994), Roy Keane (2000), Teddy Sheringham (2001), Ruud van Nistelrooy (2001), Cristiano Ronaldo (2007 och 2008) och Ryan Giggs (2009) utsetts till årets spelare av spelarföreningen.

Wayne Rooney har gjort en mycket bra säsong och ingen kan säga att segern inte är välförtjänt. Ronney har spelat 42 matcher (varav två som inhoppare) och har gjort fantastiska 36 mål (bara Denis Law, Ruud van Nistelrooy och Cristiano Ronaldo har gjort fler mål under en säsong i Uniteds historia). På många sätt har Rooney varit Uniteds anfallsspel och var United hade varit i tabellen utan Rooney vill man inte gärna tänka på.

Nu tyder mycket på att en skada stoppar Rooney från mer spel den här säsongen, men han kan hur som helst se tillbaka på sin bästa säsong i karriären. Förhoppningsvis får han kröna säsongen med en viktigare titel.

Evra, Fletcher, Valencia och Rooney i årets lag
Samtidigt som Rooney utsågs till årets spelare utsåg man också årets lag i Premier League. Där får Rooney sällskap av tre lagkamrater – Patrice Evra, Darren Fletcher och Antonio Valencia.

Att Evra får plats i laget kommer inte som någon stor överraskning. Chelseas Ashley Cole är väl den enda egentliga konkurrenten och med tanke på att Cole missat mer än en tredjedel av säsongen känns Evra som ett givet val.

Mer förvånande är kanske Darren Fletchers plats i laget. Nu finns det nog ingen Unitedsupporter som tycker att det är fel och Fletcher är den enda mittfältaren i United som har hållit en hög nivå över hela säsongen. Det är trevligt att Fletcher nu också får den uppmärksamhet han förtjänar även i allmänhetens ögon.

Ännu mer förvånande får man nog säga att Antonio Valencias plats i laget är. Därmed inte sagt att den är oförtjänt. Valencia har gjort en mycket bra första säsong i United, som högerytter av klassiskt engelskt mått.

Årets lag i England
Joe Hart (Birmingham)
Branislav Ivanovic (Chelsea), Thomas Vermaelen (Arsenal), Richard Dunne (Aston Villa), Patrice Evra
Antonio Valencia, James Milner (Aston Villa), Darren Fletcher, Cesc Fabregas (Arsenal)
Wayne Rooney, Didier Drogba (Chelsea)

James Milner utsågs till årets unga spelare och snuvade därmed Rooney på en dubbel.