Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Wigan – Man Utd 1-0

Det var en ganska ful och tuff tillställning när Wigan och United drabbade samman i den egentligen betydelselösa matchen.

Wigans taktik var klar från början, man skulle spela fult och tufft för att försöka få Unitedspelarna ur balans och det lyckades man också med. Efter en alldeles för sen tackling av Kupisz på De Laet hettade det till då belgaren tryckte skallen mot Kupisz och blev således utvisad redan i den första halvleken. Innan det hade dock Wigan träffat stolpen och United hade haft ett stolpskott av debutanten Michael Keane.
Andra halvlek börjar Wigan bäst, men United med bara 10 man står upp bra. Possebon träffar stolpen med en nick efter ett fint förarbete av Fabien Brandy men till slut får Wigan in en boll, och naturligtvis är det Kupisz som gör målet, samme man som fick ut De Laet ur matchen.

United hade inget att spela för men matchen blev grinig och ful. Domaren borde dock gjort ett bättre jobb och skulle börjat varna Wiganspelarna efter deras sena tacklingar som skedde gång på gång. Men icke så. Trots 10 man gjorde United en okej match, man skapade chanser och Brandy var återigen mycket bra matchen igenom och får nog ses som Uniteds bästa spelare den här matchen. United hade som sagt inte mycket att spela för och luftade då också några spelare. Bland annat fick Zieler stå i mål (han är redan klar för Hannover) och William Keanes broder, Michael, fick göra debut som högerback. Men det mest intressanta måste vara att belgaren Charni Ekangamene fick göra debut. 16-åringen kom från Antwerpen ifjol men har varken spelat för reserverna eller för U-18 innan. Han utmärkte sig inte nämnvärt när han fick hoppa in med kvarten kvar.

Andra nämnvärda spelare som fick speltid med reserverna var Jesse Lindgard och norrmannen Hussain. Anledningen till att de ”bättre” U18-spelarna inte deltog är troligtvis för att man har chans på serieseger även där och några viktiga matcher spelas de kommande dagarna. Nu har reserverna bara en match kvar och den spelas redan imorgon (torsdag) mot Burnley. Sedan är det dags för playoffen mot Aston Villa som spelas på Old Trafford måndagen den 3e maj.

United: Zieler; M Keane (Ekangamene 76), De Laet, Gill, Dudgeon; Stewart, C Evans, Possebon, Norwood, Hussain (Lingard 84); Brandy.