Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Sunderland – Man Utd 0-1 (0-1)

En riktigt bra fotbollsmål, om än med ett orättvist resultat. Inte i det fallet att Sunderland borde fått med sig ett oavgjort resultat, utan det att segern borde blivit mycket större. Därmed lever ligan in i sista omgången!

Sunderland
Steve Bruce fick tillgång till John Mensah till dagens match. Något som gjorde att man höjde på ögonbrynen var att varken Kenwyne Jones eller Lee Cattermole startade. Fergies adept ställde därmed upp med följande elva, som innehöll inte minder än tre f.d. United-lirare;

Gordon
Bardsley-Mensah-Turner-Richardson
Henderson-Cana-Meyler-Malbranque
Bent-Campbell

Man Utd
I bortalaget kom varken Neville eller Rio till start. Den sistnämnde satt dock med på bänken. Valencia satt ej med på bänken, varför kan inte undertecknad svara på. Glädjande var att Hargo satt på bänken och att Wazza kom till start. SAF formerade följande elva;

VDS
O´Shea-Vidic-Evans-Evra
Nani-Fletcher-Scholes-Giggs
Berbatov-Rooney

Bänk: Foster, Hargreaves, Ferdinand,Brown, Carrick, Park, Macheda

Domare: Steve Bennet

1: a halvlek

Redan efter ett par minuter får Rooney en jättechans, då han efter en snygg mottagning på bröstet i straffområdet och avlossar ett bra skott, som Gordon radar snyggt. På returen håller sig Giggs framme, men hans skott täcks utav en hemmaförsvarare. Sunderland sticker upp på en hörna och Mensah nickar strax över, men sammantaget har bortlaget bra kontroll i början av matchen. Efter kvarten spelad slår Malbranque en bra frispark, som Cana nickar tätt utanför. Strax efter blir den tveksamt startande Mensah tvungen att avbryta p.g.a. skada och ersätt utav Matthew Kilgallon.

Efter 20 min spelade löper Evra upp fint längs vänsterkanten. Passningen slås till Giggs, som efter vridande och vändande lossar vänsterbössan med ett skott som tar i kryssribban! Ytterst nära 1-0! Några minuter senare drar Malbranque på från 25-30 meter, ett skott som VDS med viss möda räddar till hörna. Matchen är i denna stund svängig och lagen byter chanser med varandra. United spelar som man gjort de senaste matcherna, med ett högt och aggressivt försvarsspel.

Efter 28 minuter spelade slår Giggs fram bollen till Berbatov, som utanför straffområdet styr upp bollen i pannan på Rooney. Nicken går fram till Fletch, som snyggt friställer Nani till höger i straffområdet. Denne skjuter behärskat och välplacerat in 1-0 bakom en chanslös Gordon! 1-0 helt rättvist sett till spelet!

I anfallet efter är Turner nära att styra in 2-0 i egen bur efter Giggs låga inlägg. Med tio minuter kvar av halvleken blir Meyler skadad av typen allvarligare. Denne blir tvungen att bryta och in kommer Lee Cattermole. Ca fem minuter efter blir Vidic onödigt varnad efter att applåderat domare Bennet efter ett domslut.
På stopptid bryter Nani bollen högt upp i plan och serverar Rooney. Denne makalöse fotbollsspelare friställer Berba på ett oerhört elegant sätt. Fri med Gordon misslyckas bulgaren helt med avslutningen och skottet går metrarna utanför/över. Steve Bennet blåser strax efter detta av en bra och fartfylld första halvlek.

2: a halvlek
Om första halvlek var bra är andra suverän. Det smälls på i närkamperna, ibland lite väl hårt och fult, och intensiteten är mycket hög. Efter några minuter klackar Fletcher snyggt bollen till Nani, som kommer fri med Gordon. Skotten räddar dock portugisens avslutsförsök. Strax efter slår Rooney ett lysande inlägg till Berbatov, som dyker fram vid den bortre stolpen. Från ca en(!) meter lyckas bulgaren skjuta över. Här ska det självklart vara 2-0! Riktigt uselt av Berba.

I 55 minuten händer det mycket. Det börjar med att Rooney får gult kort efter att ha sparkat ner en Sunderland-mittfältare. I anfallet som följer blir Bardsley varnad för filmning i straffområdet, ett helt korrekt beslut av domare Bennet. I kontringen som följer så lyckas Berba missa ännu ett givet mål, då han från en-två meter nickar över, dock via en hemmaförsvare.

Matchen präglas i en kvart av överdrivet fult spel och både Nani och Cattermole ska vara glada att de får stanna kvar på planen p.g.a. Cattermoles extremt fula tackling, där portugisens knä hamnar i en otäck vinkel.

I 70:e minuten byts så en misslyckad Berbatov ut till förmån för Carrick. Ett par minuter senare drar Rooney på med ett tungt skott utifrån, som går decimetrarna utanför Gordons högra stolpe. Minuten efter genomför Bruce sitt sista byte, då Kenwyne Jones ersätter Jordan Henderson, ett offensivt byte från Sunderland-managerns sida.

Rooney får så ett bra läge då han snappar upp Evras långboll och friläget täcks bra utav Gordon. Nani får tag i returen och spelare fram Carrick. Denne har i stort sett öppet mål, men det tama skottet räddas på mållinjen och här borde matchen avgjorts. Med tio minuter kvar borde Malbranque blivit utvisad efter att vårdslöst gått in med dobbarna mot Evans. Svagt av Bennet att bara ge gult kort här, då det kunde gått mycket illa för nordirländaren. Med tre min kvar blir Richardson varnad och Fletcher ersätts utav Rio.

På övertid sker så en mycket rolig händelse för oss frälsta. Efter snart två års skadefrånvaro gör så en skäggprydd Owen Hargreaves comeback i a-lagsfotbollen. Mycket, mycket glädjande! I samband med bytet blåser domare Bennet av matchen.

Sammanfattning
Självklart skulle segern ha blivit större. De chanser som framförallt Berbatov missar ska bara vara mål! Tråkigt att bulgaren inte gör mål på de chanser han får, då undertecknade trodde att dennes självförtroende skulle höjas efter förra veckans insats. I det övriga spelet är han värdelös och frågorna fortsätter ställas om Berba spelar i United-tröjan nästa säsong. Defensivt är matchen klockren från hela lagets sida, där alla hjälper till. Samarbetet mellan Fletcher och Scholes fungerar klockrent! Antingen pressar den ene och den andra understöder eller vice versa. Mycket roligt att se ett så fint samarbete mellan skotten och Ginger Ninja. Planens bäste spelare spelar ändå till vänster och går vid namnet Ryan Giggs! The Welsh Wizard var helt suverän och gör inte ett misstag under hela matchen. Instämmer helt i Canal+-kommentatorn Anders Fredrikssons hyllningskör till detta fenomen!

Med tanke på att Pool/Steven Gerrard vann matchen åt Chelsea så ser det tufft att vinna en 4:e raka ligatitel. Tråkigt att se professionella fotbollsspelare bete sig på ett sådant skamligt sätt som Pool-kaptenen gör. Jag avslutar så denna rapport med dagens lärdom; NEVER TRUST A SCOUSE!

/ Daniel Axmarker, Svenska Fans