Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Celtic – 01.00 i natt

United möter i natt – klockan 01.00 svensk tid – Celtic i Toronto i säsongens första träningsmatch. Det här är inte tänkt att bli någon riktig införartikel, bara en påminnelse om att det är match.

Det är hopplöst att spekulera i en tänkbar laguppställning – truppen i Toronto är 22 man stark och under turnén i Nordamerika kommer samtliga att nyttjas. Ett rimligt antagande är kanske ändå att startelvan kommer att vara hyggligt nära starkaste möjliga. Rimligt är också att Chris Smalling får göra sin debut i United. Det skulle också vara kul att se spelare som Tom Cleverley och Corry Evans få speltid.

Målvakter: Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak, Ben Amos
Försvarare: John O’Shea, Wes Brown, Rafael da Silva, Jonny Evans, Chris Smalling, Fabio da Silva, Ritchie De Laet
Mittfältare: Corry Evans, Gabriel Obertan, Paul Scholes, Ryan Giggs, Darren Fletcher, Darron Gibson, Nani, Tom Cleverley
Anfallare: Dimitar Berbatov, Federico Macheda, Danny Welbeck, Mame Biram Diouf

(Javier Hernandez ansluter till truppen i Houston den 27 juli.)

Det verkar som att matchen inte kommer att visas på teve i Sverige. Märkligt då matchen visas på teve i Norge på Viasat Fotboll genom MUTV – och normalt är ju avtalen för MUTV centrala i Skandinavien. Viasat Sport – som tyvärr sänder Premier League i höst – har dessutom en kundfientlig attityd och vägrar att svara på mail. Men råkar man vara nära en teve som kan sända Viasat Fotboll när matchen börjar skadar det inte att testa, det skulle vara ganska typiskt Viasat att sända en match utan att annonsera om det.

Alltså är det internetstream som gäller. MUTV Online sänder matchen direkt, en månads prenumeration kostar £4.50 – och då får man också se matcherna mot Philadelphia och Kansas City, matcherna mot MLS All-Stars och Chivas visas dock inte på MUTV Online i Sverige.

Vill man inte betala så finns det säkert en eller annan piratstream att tillgå, men de får ni leta upp själva.

MUSS twitter kommer antagligen att komma med enstaka poster innan, under och efter matchen.