Dagens notiser

Chris Smalling debuterade för United och Sir Alex Ferguson tycker att den unga försvararen gjorde det bra trots att han orsakade en straff. Ferguson sa: ”Jag var nöjd med Chris. Vi vet att han är en bra fotbollsspelare, vi vet att han är kvick och att han är bra på att passa. Det var en period efter halvtid där han hade två fantastiska nickar med rätt föresats och han visade att han är bra i luftspelet. Han hamnade lite fel vid straffen. Spelaren sprang från hans blinda sida och in bakom honom. Men han är bara ung, han är bara 20.”

Målskytten Dimitar Berbatov var nöjd efter matchen mot Celtic: ”Det var den första matchen på försäsongen, fortfarande för tidigt för att bedöma men det var ett bra test av vår fysiska form och vår tekniska också. Jag gillade hela matchen. Vi började bra med en seger. Vi har massor med matcher innan säsongen börjar så jag tror att vi kommer att vara helt förberedda.”

Ferguson var också nöjd med att matchandet var igång: ”Det var lite tristess på [torsdagens] träning. [Spelarna] har haft sju dagar på Carrington och fyra i Chicago så de var desperata att få spela match. Det är vad försäsongen lockar fram – viljan att börja spela matcher. Ingen gillar försäsongen, det spelar ingen roll hur bra den är. Ingen gillar den för den är hård och tuff. Det är den svåra biten av spelet. Tack och lov är vi nu inne i spelfasen.”

I andra nyheter så kommer Owen Hargreaves att stanna hos experten i USA tills han är helt återställd – om han någonsin blir det. Ferguson säger att United är ”mycket oroliga”. Det är knäskadan som spökar igen och Hargreaves återhämtningstid börjar nu närma sig två år.

I dagarna har Sir Alex Ferguson också berättat att han två gånger har tackat nej till att träna det engelska landslaget. Han kallar jobbet som engelsk förbundskapten för en ”giftbägare” och menar att det är ett ”hemskt jobb”. Han pekar också på att han som skotte skulle ha haft ett ”stort handikapp” i rollen som förbundskapten.

Ferguson har också uttalat sig om det franska landslagets träningsbojkott i VM som han menar var ett ”uselt beslut”. Han vägrar dock hålla Patrice Evra ansvarig och menar att det var ett lagbeslut. Notabelt i frågan är att Ferguson själv var involverad i en spelarstrejk i Falkirk 1972.

Fler uttalanden från Ferguson finns i Daniel Taylors artikel i The Guardian.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS