United – Celtic 3-1

United besegrade Celtic med 3-1 i säsongens första träningsmatch. Berbatov, Welbeck och Cleverley gjorde Uniteds mål i en relativt underhållande träningsmatch.

Nyförvärvet Chris Smalling spelade från start och bildade en mycket ung backlinje tillsammans med Jonny Evans och tvillingarna da Silva. Målvakt Edwin van der Sar bidrog med rutin. På mitten såg vi mer rutin i form av Scholes och Giggs. Fletcher spelade bredvid Scholes och var dessutom Uniteds kapten i matchen. På högerkanten började Gabriel Obertan medan Berbatov och Diouf startade på topp.

Första halvleken var utan tvekan Uniteds. Fabio var pigg. Obertan likaså, även om fransmannen har problem i de avgörande momenten. United tog ledningen efter 34 minuter genom Berbatov. Diouf tog sig fram på vänsterkanten och skickade in ett inlägg till Berbatov. Bulgaren svarade för en utmärkt mottagning och avslutade sedan kliniskt. Halvlekens stora behållning var dock Paul Scholes som briljerade med i passningsspelet med flera underbara krossbollar som höjdpunkt.

United gjorde fyra byten i halvtid – O’Shea ersatte Fabio och Brown ersatte Evans i försvaret medan Gibson och Cleverley ersatte veteranerna Giggs och Scholes på mitten.

Runt timmen var spelad när Smalling presenterade sig på riktigt i Unitedtröjan. Först var han nära att göra mål efter en hörna för att sedan dra ner Ledley i Uniteds straffområde. Straff för Celtic, som Samaras placerade i mål.

Tre nya byten i United såg De Laet, Welbeck och Macheda ersätta Rafael, Obertan och Diouf efter 63 minuter.

United var sämre i andra halvlek men skulle ändå lyckas bära segern efter två sena mål. Efter 79 fick Berbatov bollen i bra läge efter slarvigt försvarsspel. Han valde dock att passa istället för att skjuta och Welbeck kunde enkelt rulla in bollen i öppet mål.

Fyra minuter före full tid gjorde Tom Cleverley 3-1, då han via en motståndarback sköt bollen i mål efter en tilltrasslad situation. Cleverley har nu gjort mål för United tre somrar i rad – frågan är om han nu också ska få chansen att spela en tävlingsmatch med klubben eller om ett nytt utlån väntar i höst.

Bäst i United var Berbatov och Scholes. Nyförvärvet Smalling gjorde en godkänd insats även om hans uppträdande i situationen som gav Celtic straff var mindre bra.

Corry Evans satt på bänken hela matchen medan Nani fortsatt inte är spelklar – United hoppas dock att han ska kunna spela mot Philadelphia på onsdag.

United-Celtic 3-1 (1-0)
1-0 (34) Berbatov (Diouf)
1-1 (60) Samaras (straff)
2-1 (79) Welbeck (Berbatov)
3-1 (86) Cleverley
United: Van der Sar – Rafael (De Laet 63), Smalling, J Evans (Brown 46), Fabio (O’Shea 46) – Obertan (Macheda 63), Fletcher, Scholes (Gibson 46), Giggs (Cleverley 46) – Berbatov, Diouf (Welbeck 63)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS