Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: United – Newcastle

United besegrade Newcastle med 3-0 i ligapremiären och det var förstås nöjda hemmaspelare som pratade med pressen efter matchen.

KOMMENTARER EFTER MATCHEN
Sir Alex Ferguson var belåten efter matchen som han tycker att United kontrollerade. Han hyllade förstås Uniteds mittfältsgeni Paul Scholes som äntligen fick vara skadefri förra säsongen. Ferguson tycker dock att United missade för många chanser och singlade, igen, ut Dimitar Berbatov för kritik på den fronten men tillade att Berbatovs insats var formidabel.


The three points is always important in your first home match. For most of the game we controlled it, we passed the ball well at times. It was a steady performance.
[…]
Last week [Paul Scholes] showed at his age you don’t lose what he’s got. He’s got a marvellous passing range and vision of the game and he’s still got the appetite for the game and that is the most important thing. Anyone who gets to that age and retains that like he and Ryan Giggs you have got two players with something special. Tonight we saw Scholes producing some of it. He looks after himself and another important thing last year was first season without injury for a long, long time and that is key to Paul – stay fit and he can play on.
[…]
We were wasteful with some chances. Dimitar Berbatov could have scored three or four, but his performance was excellent.

Sir Alex Ferguson

Motståndarens manager Chris Houghton inser att United är fler klasser bättre än Newcastle och pratade om vikten av att hålla siffrorna nere.


It is always a daunting task coming here and all you can do is restrict the opportunities they have and I think we did that for periods of the game. I think with them having so much of the ball and the quality they have got you just don’t want to concede again. For us the important thing was to come out of today with some credit going into what is an important game [against Aston Villa] next week.

Chris Houghton

Paul Scholes blev, precis som mot Chelsea i Community Shield, utsedd till matchens bästa spelare och pratade om vikten av att vinna. Han tyckte också att Giggs mål var vackert att se.


The most important thing is to win the game. Maybe we could have scored more but we’ll take a 3-0 win on the first day of the season. Newcastle came, set their stall out and defended deep. Once we got the goal we were a constant threat. A lot of teams come here and try to make it difficult. We just had to tire them out as much as we could. Second half especially, I really enjoyed that. Creating chances, looking like we were going to score whenever we went forward.
[…]
[Giggs’ goal] was a great goal to watch. We kept the ball well and it was a fantastic goal to start off with.

Paul Scholes

ÖVRIGT
¤ Sir Ryan Giggs gjorde mål, vilket betyder att han nu har gjort mål i 21 raka ligasäsonger, fullkomligt makalöst. Den historielösa påpekar att han är den enda spelaren som har gjort mål i samtliga Premier League-säsonger och utelämnar två säsonger med mål från Giggs.
¤ Patrice Evra skippade försäsongen och gick rakt in i startelvan när det säsongen började på riktigt. Han fick en smäll i slutet av matchen och blev utbytt men allt tyder på att han hade kunnat fortsätta spela.
¤ Inget annat att rapportera om i skadeväg.

[poll id=”53″]


United-Newcastle 3-0, höjdpunkter.


Sir Alex Ferguson efter matchen.


Chicharito efter matchen.


Paul Scholes efter matchen.

MATCHFAKTA | 16 AUGUSTI 2010 | 21.00 | PREMIER LEAGUE
MANCHESTER UNITED – NEWCASTLE UNITED 3-0 (2-0)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 221 | Domare: Chris Foy
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-033DIMITAR BERBATOV (Scholes)
2-041DARREN FLETCHER (Rooney)
3-085RYAN GIGGS (Scholes)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Vidic, J Evans, Evra (86)
Valencia, Scholes, Fletcher, Nani (71)
Berbatov, Rooney (62)
Avbytare: Kuszczak, Smalling, Carrick, Macheda
Varningar: Scholes, Fletcher
Newcastle: Harper – Perch, Coloccini, Williamson, Enrique – Routledge, Barton, Smith, Gutierrez (Xisco 81), Nolan (Ameobi 71) – Carroll
Avbytare: Krul, Taylor, Tavernier, Ranger, Vuckic
Varningar:Perch, Barton
STATISTIKMANCHESTER UNITED-NEWCASTLE UNITED
SKOTT12-7
SKOTT PÅ MÅL4-4
HÖRNOR5-3
FRISPARKAR7-14
OFFSIDE4-0
BOLLINNEHAV68%-32%