Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United tar emot Liverpool

Efter en erbarmlig insats mot Glasgow Rangers i tisdag, och utan Antonio Valencia, tar United i morgon eftermiddag emot Liverpool på Old Trafford. Det är för tidigt att skriva av något av lagen, men konstateras kan att de båda haft en varierande inledning på säsongen. Mot denna bakgrund blir matchen i morgon av extra betydelse.

United uppträdde som ett gäng amatörer på charterresa mot Rangers i tisdags och det är näst intill osannolikt att laget gör en lika dålig insats i morgon. Förvisso bytte Sir Alex tio spelare jämfört med matchen mot Everton förra helgen i PL, men nog måste det gå att prestera bättre om en representerar Manchester United. Tyvärr skadade Valencia sig allvarligt i matchen och är inte tillbaka förrän, i bästa fall, i februari 2011. Sir Alex har därmed begränsad kapacitet vad gäller yttrar en stor del av säsongen… 

Hemmalaget presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, O’Shea, Rafael, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Smalling, Evra, Fabio, Park, Gibson, Scholes, Anderson, Fletcher, Giggs, Nani, Rooney, Owen, Berbatov, Hernandez och Macheda. Förutom Valencia saknar United Carrick, vilken blir borta ett par veckor till på grund av skada.

Att Sir Alex nu måste mönstra sitt starkast tillgängliga lag råder det inget tvivel om efter debaclen de två senaste matcherna. Därmed kan en tänkbar laguppställning se ut enligt följande: van der Sar, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra, Nani, Scholes, Fletcher, Giggs, Berbatov och Rooney. Att Rafael spelar är inte alls säkert, då både O`Shea och Brown tycks vara längre fram i turordningen. Främst O`Shea har varit helt ur slag hela säsongen, men får ändock massor av speltid. I övrigt är det mestadels självklara namn. Låt oss hoppas att Berbatovs slående form håller i sig och att han kan hitta fram med något avgörande pass till Rooney. Den senare har haft en tung inledning på säsongen, efter att troligen ha betett sig som en gris mot sin fru. Det hade varit kul om han kunnat bete sig på planen, levererat ett par mål för United och kickstartat säsongen. I övrigt kommer Anderson troligen att sitta på bänken och han kan så småningom bli oerhört viktig, då Sir Alex kan komma att nyttja honom i kantspelet.

Liverpool kommer till matchen med följande trupp: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Agger, Konchesky, Lucas, Poulsen, Cole, Rodriguez, Gerrard, Jovanovic, Torres, Jones, Meireles, Pacheco, Babel, Ngog och Krygiakos. Bortalaget har skador på Aurelio och den arbetsamme Kuyt. Liverpool tränas numera av gentlemannen Hodgson och han är troligen ett stort steg framåt efter att den miserable Benitez, otroligt nog, fått posten (efter att Liverpool brutit kontraktet) som chefstränare för Champions League-mästarna Inter.

Laget ligger på sextonde plats i PL efter en vinst, två oavgjorda och en förlust. Placeringen är inte alls är bra för en så historiskt ärad klubb. Placeringen kan troligen förklaras med att laget har ett antal nya spelare (bland annat Konchesky, Poulsen, Jovanovic och Meireles) som tar tid att spela in i en ny tränares system.

Storstjärnan Torres har under det senaste året vari enormt skadeförföljd, men är utan tvekan en klasspelare. Precis som för Rooney gäller att han söker sin forna form. I övrigt återfinns troligen Gerrard och nyförvärvet Cole i Hodgsons startelvor. Det är spelare som kan avgöra vilken tillställning som helst. Vidare har Ngog varit framgångsrik i säsongsinledningen med sex mål (ett i ligan). Frågan är emellertid om Hodgson spelar med fem spelare på mittfältet och om det då finns plats för honom?

Matchen startar kl. 14.30 och visas på Viasat Fotboll.