Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nollan intakt men mängder av frågetecken

United lyckades inte heller på 4:e försöket ta 3 poäng på bortaplan, denna gången skall man dock vara glada för poängen då spelet stundtals var under all kritik. Laguttagningen var minst sagt konstig och frågetecknen var många.

Sunderland
Hemmalaget gjorde 1 ändring i laget gentemot föregående eftersom Welbeck inte fick spela mot United, förre Liverpool-spelaren Boudewijn Zenden ersatte och sattes i en mer defensiv roll på vänsterkanten än den Welbeck hade senast. I övrigt hade Steve Bruce alltså samma lag. Både John Mensah och Anton Ferdinand kom till spel, dock båda på bänken hela matchen.

Man Utd
Sir Alex upphör ALDRIG att förvåna någon med sina laguttagningar. Paul Scholes var tillbaka trots att han skulle missa 10 dagar p.g.a skada. Michael Carrick, som gjorde en mycket stabil insats som ankare på mitten mot Valencia, fanns inte med alls av någon anledning, kanske inte redo för 2 matcher på raken redan? Chicharito, som gjorde ett mycket piggt inhopp mot Valencia och då avgjorde matchen fick sitta kvar på bänken. Där satt också United’s formstarkaste spelare hittills, Dimitar Berbatov (till förmån för Macheda), tillsammans med Patrice Evra. Ingen fattade något, framför allt inte på de sistnämnda då dessa inte har landskamper att tänka på och därmed borde kunnat spela utan problem. Anderson fanns från start, men vilken position hade han egentligen, han var överallt och ingenstans på en gång. Oerhört konstigt lag på förhand, det skulle visa sig att det inte fungerade alls.

Första halvlek:
Den första halvleken kan vara de enskilt sämsta 45 minuterna jag sett ett United-lag göra på mycket länge, som tur var så är Sunderland inte tillräckligt bra för att straffa United. United hade i princip ingenting i anfallsväg, inte ett enda skott på mål och oerhört tama anfallsförsök. Michael Owen gjorde den sämsta anfallsinsatsen sedan Dong’s glansdagar, embarmligt dåligt, inte ett enda rätt. Anderson försökte åtminstone och höll i bollen ganska bra till och från, men var spelade han egentligen? Såg mest ut som han spelade för sig själv. Nani hade bästa chansen med en hyffsad frispark ett par decimeter utanför stolpen.
Sunderland’s heta chanser var desto fler. Malbranque hade en jättechans fri med Van der Sar framspelad av träbenet Cattermole, holländaren läste dock Malbranque och räddade mycket fint. Att Cattermole av alla får stå och slå en sådan pass säger allt om hur dåliga United var från mitten och framåt. Zenden hade nästa stora chans, hans skott från en helt fri position strax utanför straffområdet tog dock i stolpen. Sunderland hade klart mest boll och var värda ett mål utan tvekan, United’s försvar, med Ferdinand och Vidic i spetsen, var dock mycket bra och höll Darren Bent relativt tyst.
Som sagt så skall United vara glada för att det stod 0-0 i paus. Anfall och mittfält var oerhört fel på det direkt från start, det såg ut som en hönsgård, ingen press alls på bollhållaren och när man väl erövrade bollen så tappade man den igen. Bedrövligt dåligt.

Andra halvlek:
Den andra halvleken var klart bättre från United’s sida, man jämnade ut spelet och tog över matchen mer och mer. Berbatov ersatte en urusel Owen redan i paus och genast blev det längre anfall och bättre spel överlag. Det var också Berbatov som hade United’s bästa chans när han väggade med Macheda och skött ett skott strax utanför stolpen. Berbatov hade faktiskt en boll inne efter ett misslyckat skott av Scholes, men bulgaren blev helt riktigt avvinkad för offside. Nani hade ett rungande skott som så när överraskade Mignolet i hemmakassen.
Sunderland var inte särskilt farliga i andra halvlek, närmast var man på ett inlägg när inhoppande Gyan cykelsparkade, Van der Sar räddade dock ganska enkelt nere vid vänstra stolpen. Bent hade ett skott utanför och Malbranque ett skott som täcktes över av Ferdinand.

Sett till hela matchen kanske ett oavgjort resultat ändå var rättvist om man ser till bollinnehav och skott mot mål. Det kändes dock som att Sunderland var farligare och att Van der Sar och försvaret hade mer att göra än Sunderland’s motsvarigheter. Om något lag skulle ha vunnit så var det definitivt Sunderland.
I United får Berbatov godkänt för sitt inhopp samt. alla 5 defensiva spelare. Resten var antingen underkända eller rent bedrövliga. Matchen var för övrigt 17 minuter försenad p.g.a ett trasigt vattenrör i United’s omklädningsrum, det hjälpte knappast förberedelserna direkt.
Egentligen är oavgjort borta mot Sunderland ingen katastrof. De hade tagit poäng av city, Arsenal och Liverpool (ingen merit kanske i nuläget) tidigare och är ett erkänt mycket bra hemmalag.

I nuläget känns inte United speciellt starka och definitivt ingen titelutmanare. Spelet är krampaktigt på bortaplan och det känns som att man förlitar sig mer på individuella prestationer, något som knappast utmärker United. Många frågetecken innan match som sagt. Varför bänkades Berbatov? Varför fanns inte Carrick med ens på bänken? Var spelade Anderson? Varför är Owen i United? Vad skall Chicharito göra för att få starta även när Rooney saknas?

Nu är det landslagsuppehåll, nästa match först om 2 veckor, hemma mot West Bromwich. Då räknar jag med att Carrick och Rooney åter finns med och att United stänker in lite bollar och visar upp sitt normala jag.

MATCHFAKTA | 2 Oktober 2010 | 16.00 | PREMIER LEAGUE
SUNDERLAND – MANCHESTER UNITED 0-0 (0-0)
Arena: Stadium Of Light (Sunderland) | Publik: 41 709 | Domare: Chris Foy
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, O’Shea
Fletcher, Scholes
Nani, Anderson (Bebe 80), Macheda (Chicharito 64)
Owen (Berbatov 46)
Avbytare: Kuszczak, Evra, Smalling, Gibson
Varningar: Rafael, Vidic
Sunderland: Mignolet – Onuoha, Bramble, Turner, Bardsley – Al Mohammady, Cattermole, Henderson, Malbranque (Gyan 82), Zenden (Reid) – Bent
Avbytare:Gordon, Mensah, Da Silva, Ferdinand, Riveros
Varningar: Turner
STATISTIKSUNDERLAND – MANCHESTER UNITED
SKOTT12-8
SKOTT PÅ MÅL3-1
HÖRNOR10-4
FRISPARKAR7-10
OFFSIDE0-3
BOLLINNEHAV49%-51%