Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Wigan Athletic

Wayne Rooney är tillbaka i truppen när United på lördagen inkasserar vinst nummer tolv av tolv möjliga mot Wigan. Vi har aldrig tappat poäng mot Roberto Martinez gäng och ska inte behöva göra det nu, men med säsongens alla bortkastade poäng i åtanke verkar det inte finnas några enkla segrar.

Det som ManUtd.com, Manchester Evening News, The Daily Mail och The Guardian valt att skriva om dagen innan match är att Wayne Rooney är tillbaka i truppen inför helgen efter sitt personliga träningsläger i Oregon, USA. Att han skulle starta matchen är dock inte troligt om man ska tro Sir Alex Ferguson.

”Wayne’s done a week of intense work, so he’s not done a lot of football work. We need to assess that a little more closely. He could make the bench, but I don’t think he’ll start. [We sent him to America] to isolate him in an intensive situation so the concentration was purely on the training. He went to Nike World HQ and it’s a good set-up. I’ve taken the team there myself. So it was a good platform for him to get into intense training.”
– Sir Alex Ferguson

Även Roberto Martinez kommenterade Rooneys återkomst med respekt. Han är så klart medveten om Rooneys nio mål på elva matcher mot Wigan.

”You don’t want Wayne Rooney to come back against you. He is more than capable of getting back to his best level. How long it will take him, we don’t know. But when you talk about world-class players, they do not have to be 100 per cent to make an impact in any game. Wayne Rooney will do that when he plays. When you have his talent you don’t have to be 100 per cent fit or play well for 90 minutes to have an important role.”
– Roberto Martinez

Ett par spelare kom tillbaka småskadade från veckans landslagsmatcher. Rio Ferdinand klev av med en sträckt ljumske i Englands match mot Frankrike, och den naturlige ersättaren Chris Smalling har även han sträckt ljumsken, men under träning. Båda är osäkra kort i valet av startelva. Sedan tidigare finns frågetecken kring Rafael Da Silva samt Ryan Giggs och beslut tas om Nanis medverkan på lördag, då han kom tillbaka från Portugal först på fredagen.

OVISST
Manchester Uniteds uppträdanden har denna säsong, trots att de är obesegrade, varit ojämnare än på länge, med den ena till synes säkra trepoängaren efter den andra som vänts till besvikelser. Senast förra helgen krävdes som bekant två mål i baken för att laget skulle tända till och till sist fixa en poäng mot ett ännu mer skadedrabbat Aston Villa.

Men de tar emot ett Wigan Athletic vars paradgren är just inkonsekvens. Med andra ord kan de konsten att bli krossade av Blackpool på hemmaplan med 0-4, för att precis två veckor senare slå tillbaka när de är nederlagstippade, som mot Tottenham borta (1-0). Dessutom har de skadeproblem i backlinjen där både Gary Caldwell och Emmerson Boyce saknas. De har spelat upp sig på sistone och kan ha hittat sina platser i Roberto Martinez spelidé. De har ett par fina resultat bakom sig med oavgjort mot Liverpool följt av en seger mot West Bromwich senast.

DAGS FÖR MÅL
Min magkänsla är god och jag undrar om inte målskyttet lossnar imorgon. Kiko Macheda har visat målform både mor Aston Villa och med två mål för Italiens U21 i veckan. Hur länge till ska Dimitar Berbatov bara komma nära sitt sjunde mål för säsongen? Och med Rooney på bänken finns offensiv kraft att kasta in om varken Chicharito eller de andra får hål på Wigans försvarsmur. Det troliga är att de satsar på att ställa bussen framför straffområdeslinjen och kontra när tillfälle bjuds.

Visst, de har anfallare som N’Zogbia, Rodallega och Moses, som sänkte West Brom senast, men jag tror att deras chans är att hålla tätt så länge de kan. Får United ett tidigt mål kan det sluta med målkalas, annars blir det väl ett numera nästan sedvanligt nagelbitande tills United avgör i 92:a minuten.

Manchester United: Van der Sar, Kuszczak, Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio, Obertan, Bebe, Carrick, Gibson, Fletcher, Anderson, Nani, Park, Berbatov, Rooney, Hernandez, Macheda.

Wigan Athletic: Al Habsi, Stam, Gohouri, Alcaraz, Figueroa, Thomas, Diame, N’Zogbia, Gomez, Cleverley, Rodallega, Kirkland, Di Santo, Moses, McArthur, S Caldwell.

Matchen på Old Trafford tv-sänds på Viasat Sport och Xtra PL med start klockan 16.00.