Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Rangers – Man Utd

The problem with Scotland, is that its full of scots.

De har haft tid på sig nu skottarna. Tid till att få sitta och gotta sig riktigt ordentligt i sina kanonmysiga kiltar och skålar med haggis, efter deras poäng borta tidigare under säsongen. De stängde igen sin medeltida kiosk och förväntar sig kanske nu en helt annan historia där vägen till tre poäng ligger vidöppen.

– Wallace has sacked York!

Glöm det. Det blir inget mer för er denna gång är jag rädd. United åker till Glasgow för att krönas till lord of the isles och stuva ned tre poäng i skattekistan. Sen får ni skrika freedom och slå sönder skyltfönster bäst ni vill. Säckpipornas Kakofoni kommer att bytas ut mot ett mullrande Glory Glory Man United som sträcker sig milsvida över de karga högländerna.

Hade jag haft en spåkula som skulle sia startelvan på onsdag så är chansen stor att den skulle implodera. Vad vi dock kan vara relativt säkra på är att varken Vidic eller Ferdinand satt med på flygmaskinen norrut, Rooney har tydligen blivit försäkrad om att få starta och Ferguson tar på sig ansvaret för Berbatovs sviktande form. Lägg därefter till Darren Fletcher som garanterat vill visa upp sig på skotsk mark, Hernandez på målhumör, en imponerande Smalling, giggs tillbaka ifrån småkrämpor och soppan gjord på spik är så gott som klar.

Glasgow Rangers leder den skotska ligan relativt stort och man hade kanske kunnat dra rätt stora växlar utav det om det nu inte hade varit så att det är just den skotska ligan de leder.

Skämt åsido, det är alltid roligt att spela lite på den klassiska kampen mellan Skottland och England. Rangers ska givetvis aldrig underskattas, Fleck, Edu och Weiss är alla spännande lirare, men jag kan inte se att United kommer hem som annat än segrare den här gången.

Tidigare möten
14/09/10 United – Rangers 0-0
04/11/03 United – Rangers 3-0
22/10/03 Rangers – United 0-1

Ibrox Stadium, Glasgow
Onsdag 24. november, kl. 20:45
Viasat Fotboll