Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Sunderland

Efter skinka, glögg och klappar är det dags för fotboll och klassiska Boxing Day. Knepiga Sunderland står för motståndet, men United brukar vinna på annandag jul.

Annandag jul kallas Boxing Day och är det närmaste Premier League kan komma en nationaldag, då alla har ledigt och är nöjda och glada efter ett par dagars vila från kneget och god mat i magen. Just denna Boxing Day kommer Sunderland, med Steve Bruce i spetsen, till Old Trafford med hopp om att vid seger kunna gå upp på kvalplats till Europa League. United brukar dock vara riktigt bra så här direkt efter jul och kommer med åtta segrar och bara en förlust på Boxing Day de senaste 10 åren. Förra året spelade ju inte United denna dag.

Sunderland ligger sexa på samma poäng som Tottenham efter en fin säsong med bland annat en utskåpning av Chelsea i färskt minne. United-lånet Danny Welbeck har varit suverän men får imorgon inte spela. De har skadeproblem i backlinjen och dessutom mittfältsankaret Lee Cattermole avstängd. Senast lagen möttes blev det mållöst och delad poäng.

United spelade inte mot Chelsea förra helgen och har nu inte spelat match sedan den 13 december. Skadeläget har officiellt lättat och endast Paul Scholes (ljumske) och John O’Shea (vad) verkar missa matchen, förutom förstås långtidsskadade Owen Hargreaves och Antonio Valencia. Ett förkylningsvirus drabbade flera spelare inför Chelsea-matchen vilket hade gjorde att Nemanja Vidic och Anderson inte hade spelat, men alla ska nu vara friska igen.

Att Ji-Sung Park inte startar är osannolikt eftersom detta blir hans sista match innan han drar iväg till Asiatiska mästerskapen. I övrigt har Sir Alex ett tag pratat om kontinuitet, vilket bör tyda på en liknande startelva som den som mötte Arsenal, förutom att vi nog nu får se båda herrarna Rooney och Berbatov på topp. Den senare bänkades i Arsenal-matchen och bör vara minst sagt utvilad, på gränsen till rostig.

Manchester United leder som bekant ligan två poäng före Arsenal och City, men också med en respektive två matcher till godo då vädrets makter ställt till det mer än vanligt i år. Dessutom spelar Arsenal en mycket svår match mot Chelsea på måndag, den enda av omgångens matcher som inte spelas på Boxing Day. Manchester City åker till St. James Park efter förra veckans torsk hemma mot Everton, och lär också nu få en svår match.

Trupperna

Manchester United: Van der Sar, Kuszczak, Rafael, Brown, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Carrick, Fletcher, Gibson, Anderson, Park, Giggs, Bebe, Rooney, Berbatov, Macheda, Hernandez, Owen.

Sunderland: Gordon, Mignolet, Onuoha, Bardsley, Richardson, Angeleri, Da Silva, Riveros, Henderson, Malbranque, Elmohamady, Zenden, Bent, Gyan, Meyler, Adams.

Matchen visas på Viasat Fotboll och Viasat Sport HD med start klockan 16.00.