Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Svår bortamatch mot Birmingham City!

United stod i går för en fin insats då Sunderland besegrades på Old Trafford med 2-0 (Berbatov 2). Främst Anderson och Berbatov visade fin form. I morgon väntar en av säsongens svåraste bortamatcher, den mot Birmingham City. Hemmalaget ligger förvisso precis över nedflyttningsstrecket, men förlorar sällan på St Andrew´s.

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Rafael, Brown, Neville, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Carrick, Fletcher, Gibson, Anderson, Giggs, Bebe, Rooney, Berbatov, Macheda, Hernandez och Owen. Noterbart är att Park åkt till Asien för att delta i Asian Cup med Sydkorea. Detta faktum är mycket negativt för United, då sydkoreanen varit i förträfflig form en lång tid. I övrigt är både Fletcher och Nani med i truppen (båda saknades senast).

Troligen ställer SAF upp med lejonparten av de spelare som gjorde en fin insats mot Sunderland. Undertecknad tror att Nani ersätter Park och att Fletcher (i fall han är frisk) spelar istället för Carrick. Således spelas följande lag: VDS, Rafael, Vidic, Rio, Evra, Nani, Fletcher, Anderson, Giggs, Berbatov och Rooney. Med Hernandez och Macheda känns Owen överflödig på bänken och frågan är om United behåller honom. Mannen är femte val och nog borde han kunna få speltid i ett annat lag…

Birmingham kommer till matchen med följande trupp: Foster, Carr, Murphy, Bowyer, Johnson, Ridgewell, Larsson, Gardner, Hleb, Jerome, Ferguson, Doyle, Dann, Madera, Fahey, Zigic, Valles, Parnaby, Beausejour, O’Shea, Redmond, Jiranek och Phillips. Värt att kommentera är att Hleb är åter efter en månads skadefrånvaro och att Ridgewell också är spelklar. I övrigt är anfallaren McFadden inte disponibel på grund av en knäskada.

Hemmalaget har spelat åtta hemmamatcher och bara förlorat en (i övrigt tre vinster och fyra oavgjorda). Med tränaren Alex McLeish spelar Birmingham en rätt typisk brittisk fotboll av gammal skola. Ofta har laget kritiserats för att spela väl fysiskt och särskilt mot denna bakgrund hoppas undertecknad att Fletcher åtminstone finns på bänken. Det blir avslutningsvis intressant att följa den gamle United-målvakten Foster, svenske Sebastian Larsson och anfallaren Zigic.

Matchen startar 21.00 och visas på, bland annat, Viasat Fotboll.