Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United-Stoke

Ikväll tar ett Manchester United i ljummen form emot ett om möjligt ännu ojämnare Stoke på hemmaplan. Det finns aldrig lätta matcher i Premier League längre, förhoppningsvis blir inte detta ännu en nagelbitare som slutar med tappad ledning i slutminuterna.

I och med mötet hemma på Old Trafford ikväll avslutar Manchester United Europas mest hektiska spelprogram för den här gången. Nästa PL-match dröjer nämligen till den 16:e januari, då med motstånd av helt annan kaliber – Tottenham. Men det snacket tar vi när tiden är mogen. Sju av nio möjliga poäng är tagna hittills, den flyttade matchen mot Chelsea hade kunnat innebära tio av tolv men nu blev det ju inte så. Vinst ikväll ger samma facit och det borde ju ses som absolut godkänt, med tanke på Uniteds extremt dåliga bortafacit och de aldrig sinande oavgjorda matcherna.

Senast bjöd United på ännu en medioker match, då mot West Brom. En slarvig straff och ett sent mål av Hernandez räddade dock segern. Samma oskärpa kostade emellertid tre poäng matchen före det – Birmingham lyckades knipa 1-1 men låt oss nöja oss med det, McLeish mannar hade trots allt inte förlorat på hemmaplan innan det mötet.

Stoke borta tidigare i höst innebar seger med 2-1, även den gången räddade Hernandez festen med 0-1 och sedan 1-2 i slutminuterna, då slentrianslarvet höll på att göra oss anhängare vansinniga. Potters borde ju på förhand inte innebära något större hot, särskilt inte hemma på OT, men man vet aldrig. Om så Sir Alex mönstrar bästa tillgängliga elva kan det fortfarande gå åt helvete, så pass på ikväll.

Om Uniteds form är ljummen, men utan de där riktiga dipparna, är Stoke laget som förlorar varannan och vinner de övriga matcherna. Man ligger för närvarande på åttonde plats, vilket bör ses som ytterst väl godkänt. De fyra senaste matcherna ger två vinster och två förluster, senast torskade Everton mot Potters med 2-0.

Vad gäller skadeläget är Rooney det mest osäkra kortet, han fick smäll sist och man vet i nuläget inte om han är spelbar. Vidare linkade både Evra och Gibson av när matchen tog slut mot West Brom och även deras status är oklar. Nani kan vara tillbaka och i övrigt finns inga fler frågetecken. Stoke kan glädjas över att Huth och Fuller återvänder till spel, annars är även deras trupp intakt.

Tillgängliga spelare Manchester United:

Van der Sar, Kuszczak, Rafael, Brown, Neville, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Carrick, Fletcher, Gibson, Anderson, Giggs, Bebe, Rooney, Berbatov, Macheda, Hernandez, Owen

Tillgängliga spelare Stoke City:

Begovic, Faye, Shawcross, Huth, Collins, Wilson, Etherington, Pennant, Whelan, Whitehead, Walters, Fuller, Jones, Gudjohnsen, Wilkinson, Higginbotham, Tuncay, Delap, Diao, Sorensen

Avspark 21.00
Old Trafford
Domare: Mark Clattenburg

Matchen visas i Viasat Fotboll samt Premier League HD