Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Aston Villa

United med en trygg ledning i ligatoppen tar emot Aston Villa på Old Trafford på tisdagskvällen. Gästerna har förbättrat sitt spel sedan Darren Bents ankomst, men det skall väl ändå inte hindra United från att ta tre poäng på hemmaplan?

ASTON VILLA
Köpet av Darren Bent skapade stora rubriker i England och många hävdade att anfallaren endast var ute efter pengar när han bytte Sunderland mot Villa. Hur som helst har Bent redan gjort mål för sitt nya lag, och utan tvekan förbättrat lagets spetskompetens i offensiven. Sedan ankomsten har också Villa förbättrat sitt spel, tre vinster (en i FA-cupen mot Blackburn) och nio poäng visar på uppåtgående formkurva. Men kommer det att räcka till när man gästar Old Trafford? I tabellen ligger laget på en 13:e plats, med relativt god marginal ner till bottenstriden. På hemmaplan har man tagit de flesta poängen (19), medan bortaplan som vanligt visat sig vara en tuffare plats med endast nio inspelade poäng (och dessutom 27 insläppta må). I skadestugan ser det tomt ut, och enligt mina uppgifterna har Villa inga större skador att rapportera inför mötet med United. Endast Nathan Baker är avstängd.

I senaste ligamatchen (2-1 vinst mot Wigan på bortplan) ställde man upp med följande startelva: Friedel, Cuellar, Dunne, Collins, Baker; Makoun, Red-Coker, Downing, Young, Agbonlahor; Bent.

MANCHESTER UNITED
United har sedan den mållösa matchen mot Tottenham tagit tre vinster av tre möjliga. Utklassningen av Birmingham följdes av en knapp bortaseger mot Blackpool i ligan och Southampton i cupen. Vid båda tillfällen låg United under i paus, men vaknade i andra halvlek och vände underläget till seger. United har tidigare haft det tufft mot Villa, och så här säger Ryan Giggs om gästerna:

”I was really impressed with them (när lagen möttes senast på Villa Park, 2-2). Young players can come into a team sometimes and freeze, but they really got about us and made it a high tempo game. Sometimes if you slow things down you can come unstuck, but they kept going and it worked for a lot of the game. We didn’t play well, but the lads never gave up and managed to grind out a result.

”They came here last season and beat us. With the players they’ve got and the pace they have, they’ve got the ability to cause any team problems. We have to be ready for that.I am a bit surprised [Villa have spent much of the season near the bottom end of the table]. We know they’ve got some talented youngsters, but they’ve had some injuries to key players.

”[Gabriel] Agbonlahor is a big player for them and they’ve missed him when he’s been out this season. When a new manager comes in it can take time to adjust so that’s probably played a part, too.”

Tidigare möten med Aston Villa har som sagt varit väldigt jämna, trots att man har sex vinster på tio senaste mot Villa. På fem senaste har man endast två vinster, två oavgjorda och en förlust. På hemmaplan har man dock varit väldigt övertygande poängmässigt säsongen 2010/11, elva vinster och en oavgjorda (34 poäng av 36 möjliga) med målskillnaden 34-7 är klart bäst i Premier League. Förra säsongen shockade dock gästerna United på Old Trafford i en match där Agbonlahor blev matchhjälte och senast man gästade Villa Park låg man under med 2-0, men man knep ett poäng efter sena mål av Macheda och Vidic. Det blir ingen lätt uppgift för United, men man har redan fått goda nyheter i form av att den ordinarie backlinjen lär starta eftersom kvartetten Ferdinand, Vidic, Rafael och Evra samtliga ser ut att vara spelklara. Michael Carrick plågas fortfarande av en vristskada, och är osäker. För övrigt finns det inga nya skador att rapportera om, utan i stället spekuleras det i om Hernandez får chansen bredvid Berbatov ikväll på grund av Rooneys dåliga insats senast i ligan.

Jag tror på följande startelva mot Aston Villa: Van Der Sar; Rafael, Vidic, Smalling, Evra; Nani, Anderson, Scholes, Giggs; Berbatov, Rooney

Domare ikväll är Chris Foy som tidigare under säsongen dömt Uniteds vinster mot Newcastle (hemmaplan) och West Bromwich (bortaplan), samt mållösa bortamatcherna mot Sunderland och Man City. Foy har än inte visat det röda kortet under säsongen.

Kickoff ikväll på Old Trafford kl 21.00. Tips: 3-0.

/NICO SELENIUS