Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Crawley Town

United tar i denna femte runda emot en nykomling i dessa FA-cupsammanhang vid namn Crawley Town. De håller till vardags till i femte divisionen men Sir Alex Ferguson kommer att ställa ett starkt lag på banan, likt det som slog Southampton senast. En drömlottning som kanske, men bara kanske, kan bli till en mardröm.

Sir Alex poängterade på gårdagens presskonferens vikten av att inte underskatta motståndet även om de spelar i en lägre division. De har fått lära sig läxan tidigare, då de var på håret att slås ut mot Exeter efter att de tvingats till omspel. Då nämndes inte ens förlusten förra året då United slogs ut av ärkerivalen Leeds som även de spelade i en lägre division. Det scenariot vill ingen vara med om igen.

”It should be an interesting game. We’ve got good experience of playing sides like Crawley having played Burton Albion and Exeter. Those games were reminders that shocks can happen, and they almost did against those two teams. But the quality of players we’ll have on Saturday shouldn’t give us the same worry. We respect the fact that Crawley are the best non-league side for quite a while. They’re very committed and aggressive and it’ll be a tough game.” – Sir Alex Ferguson

Jag tror att fler fans än jag länge sett fram emot en framgång i FA-cupen, den riktiga cupen, då vi under några år lyckats bättre i Carling Cup som tyvärr mer påminner om det lättdruckna men lite vattniga öl huvudsponsorn Carling säljer på pubar runtom i England.

MANCHESTER UNITED
Fergie kommer att ställa upp med ett lag bestående av bland andra Bebe, bröderna da Silva, Brown, O’Shea, Chicharito och ett starkt mittfält med Anderson, Gibson och Carrick tillgängliga. Vår nye dansk Anders Lindegaard står först i kö till målvaktsplatsen och bör få göra sin första match hemma på Old Trafford.

Trolig startelva:
Lindegaard
Rafael, O’Shea, Brown, Fabio
Anderson, Carrick, Gibson
Hernandez, Bebe, Obertan

Övrig trupp: Kuszczak, Smalling, Vidic, Evra, Nani, Scholes, Fletcher, Giggs, Berbatov, Rooney, Tunnicliffe, King, Morrison, Pogba

Tyvärr gick Michael Owen sönder igen i veckan, vilket grusar hans chanser som annars varit stora att få spela denna match. Andra som saknas är Ji-Sung Park, Rio Ferdinand och Jonny Evans.

CRAWLEY TOWN
Som sagt spelar detta för mig tidigare helt okända lag i toppen av Englands femte division som kallas Blue Square Premier. Avancemang ger en plats i League Two, något Crawley har chans till då de ligger tvåa med några matcher till godo på ledarna AFC Wimbledon.

Jag läste att de också kallas för ”the red devils”, men förutom det har laget fler likheter med Manchester City. Efter att ha varit nära konkurs 2006 är de nu på god väg att klättra upp i seriesystemen och ekonomin är starkare än i många lag i League One och Two tack vare de gåtfulla ägarna Prospect Estate Holdings Limited som gick in och köpte laget 2008.

De har inte råd att köpa in några David Silvas, Balotellis, Adebayors eller Yaya Toures men målsättningen är att spela i The Championship inom fem år, och de har hämtat in spelare med erfarenhet från högre divisioner som Sergio Torres, och målskytten Matt Tubbs som gjort 28 mål på 32 matcher denna säsong och dragit till sig blickar från andra klubbar. Försvararen MacFadzean sägs ha spenderat 35 000 kronor på biljetter till 40 släktingar och kommer därför ha en liten fan club på läktaren.

Trolig startelva:
Kuipers
Wilson, Mills, MacFadzean, Howell
Torres, Bulman, Smith
Cook, Tubbs, MacAllister

Övrig trupp: Shearer, Rusk, Rents, Hunt, Masterton, Gibson, Brodie, Napper, Dance, Flood

Crawley saknar Nielsen som är fotskadad samt Dempster och Simpson som redan spelat i cupen för andra lag. Hur det påverkar laget kan inte jag svara på.

LÅNG VÄG
Att de tagit sig så här långt är lite av en bragd. Det började med seger i den fjärde kvalificeringsrundan då de slog Newport med 1-0 på bortaplan. Därefter krossade de i den första rundan Conference North-laget (i ligan under) Guiseley med 5-0.

I den andra rundan imponerade de med att klara oavgjort 1-1 mot Swindon Town på Broadfield Stadium, för att sedan vinna omspelet med 3-2 efter förlängning. I tredje rundan slog de Derby med 2-1 innan Matt Tubbs i den fjärde sänkte Torquay på bortaplan med sitt 1-0.

Uniteds väg må ha varit kortare, men med en för fansen mycket viktig seger mot Liverpool med 1-0 (Giggs på straff) och en upphämtning mot Southampton borta på St. Mary’s (2-1) finns sug efter fler skalper.

Detta är förstås en match United ska vinna enkelt. Men man vet aldrig i FA-cupen som ofta bjuder på skrällar, när amatörer som käkat taggtråd ställs mot omotiverade bänknötare. Så ska givetvis inte vara fallet denna dag.

Dagens domare heter Lee Probert och matchen visas på Viasat Fotboll med start 18.10.