Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Viktiga kuggar förlänger kontrakten

I förra veckan skrev Ryan Giggs på för ännu ett år i United-tröjan. På måndag skrev även Patrice Evra på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2013/2014.

Ryan Giggs har hunnit bli 37 år men bjuder, mycket tack vare strikt kosthållning, renlevnad och yoga, på ett spel som vore han pånyttfödd. I förra veckan skrev han på för ännu ett år, ett år som mycket väl kan bli hans sista i spelarkarriären.

I år har Giggs spelat en mycket viktig roll i avsaknaden av Antonio Valencia, och han har dessutom varit direkt avgörande i ett antal matcher med inhopp som helt förändrat matchbilden. Hans erfarenhet och kunnande är direkt ovärderligt för klubben och att han skulle erbjudas en förlängning var i stort sett helt upp till honom själv.

”You run out of words to describe Ryan Giggs. He is a marvellous player and a wonderful man. To have the desire and the ability to play at the top level in such a physically demanding position at his age requires a special person. He is still turning in man of the match performances and his experience is so vital for the younger players in the squad.” – Sir Alex Ferguson

”All I’ve ever wanted to do is play for United and I’ve been lucky enough to do that for 20 years. It’s great to know I’m still contributing to the team’s success and I feel I’ve got a lot to offer on and off the pitch. This is an exciting time to be involved with so many good young players coming through.” – Ryan Giggs

Giggs skrev på sitt första professionella kontrakt med United 1990 och debuterade i mars 1991. Sedan dess har han spelat flest matcher av samtliga spelare i Premier League, med 862 spelade matcher och 158 mål. Elva Premier League-titlar har han varit med och inhämtat, samt fyra FA-cuper, tre Ligacuper, två Champions Leagues, en Super Cup, en Intercontinental Cup och ett VM för klubblag. Alltså troligtvis fler än vad samtliga spelare i dagens Arsenal tagit tillsammans (kollade faktiskt upp detta: bara några enstaka spelare var med om deras triumfer i ligan 03/04 och i FA-cupen 04/05. Bara Fabregas och Clichy har vunnit ligan).

EVRA STANNAR
I fallet Patrice Evra har det en tid spekulerats friskt om framtiden. Vänsterbacken som Sir Alex Ferguson odiskutabelt ser som en av världens absolut bästa på positionen har enligt vissa tidningar varit på väg till Real Madrid, men nu är det klart att fransmannen stannar i minst tre säsonger till efter denna pågående. Enligt honom själv var det dock inte mycket att fundera över.

”Ever since I arrived at United, it’s been a dream come true playing here. The fans, the players, the manager and the staff all work hard to make this club the best in the world.”

”I’ve won a lot in the last five years, but I want to win more and I know that’s the mentality of everyone here.” – Patrice Evra

Evra som fyllt 29 år har sedan han kom till klubben i januari 2006 spelat 226 matcher men bara mäktat med tre mål. Däremot har titlarna duggat tätt med tre troféer i ligan, tre i Ligacupen samt en i vardera Champions League och VM för klubblag.

Giggs och Evra är dock inte de första spelarna med utgående kontrakt som förlängt under denna säsong. Även Nemanja Vidic, Wayne Rooney och Anderson har redan satt pennan till pappret. Med en total erfarenhet av 66 titlar.