United mot City i FA-cupen

Som bekant ledde helgens drabbning fram till att United slog ut Arsenal ur FA-cupen med buller och bång. Nu står det klart att en ny stormatch väntar i semifinalen på Wembley den 16 eller 17 april – mot Manchester City.

Ett hårt skadedrabbat och ommöblerat Manchester United startade med sju backar på planen, men visade musklerna mot ett blekt Arsenal. De röda djävlarna vann med 2-0 hemma på Old Trafford efter mål av Fabio da Silva och Wayne Rooney. Segern var aldrig riktigt i farozonen och det hade med lite skärpa i avsluten kunnat bli ett par mål till.

Segern innebar inte bara avancemang i FA-cupen, som United faktiskt inte vunnit sedan säsongen 03/04, utan också att de med egna händer, eller fötter snarare, kan få äran att kicka ut Manchester City och förlänga deras 35 åriga titelsvacka ytterligare. Ett prospekt som sannolikt en hel del folk i röda dräkter redan sitter och gnuggar händerna åt. Kan vi vänta oss ett nytt magiskt mål av Rooney kanske?

Den dryge och nyrike lokalkonkurrenten väntar i semifinalen som spelas på Wembley den 16 eller 17 april. Det blev klart efter deras seger på söndag hemma på City of Manchester stadium där ett hårt krigande Reading till sist fick se sig besegrade efter Micah Richards nickmål på en hörna med knappa kvarten kvar att spela. Segern var inte imponerande, även om City var närmare fler mål än Reading i matchen.

Carlos Tevez var grinigast på plan och sågades mitt under matchen av domaren Lee Probert som visade vad han tyckte om argentinarens bristande respekt gentemot motspelarna. Efter ett par fula efterslängar från Tevez pekade Probert på dennes kaptensbindel där ordet RESPECT stod skrivet med stora bokstäver – och följde upp det med en skarp tillrättavisning.

I den andra semin möts Bolton och Stoke som gick vidare efter segrar mot Birmingham respektive West Ham. Det finns alltså en chans till att finalen kan bli ett Greater Manchester derby.

Annat glädjande denna helg var för övrigt att Uniteds ungdomslag är vidare i FA Youth Cup efter en storslagen seger mot Liverpool på söndagen (3-2), där Ravel Morrison blev tvåmålsskytt och matchhjälte.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS