Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Bolton Wanderers

Seger mot Arsenal i FA-cupen följt av triumfen över Marseille i Champions League. Vid vinst på lördagen behåller United även kommandot i ligan och fullbordar en bra vecka. Men en skadedrabbad defensiv oroar inför matchen mot Bolton.

Rafael da Silva, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och John O’Shea. En hel backlinje saknas på grund av skador inför lördagens mycket viktiga match mot Bolton Wanderers. Rio rapporteras idag missa resten av säsongen på grund av sin vadskada. Vidic är både skadad och avstängd och förväntas vara tillbaka först efter landslagsuppehållet – som verkligen kommer lägligt för en gångs skull. O’Shea sträckte baksida lår mot Marseille och förväntas få se matcherna från läktaren i upp till fem veckor, medan Rafaels muskelbristning bör vara läkt på två till tre veckor.

Jonny Evans kan dock, inte helt riskfritt, kallas in till denna match efter en tids skadefrånvaro. Han har tränat med laget men inte kunnat gå på för fullt än. Wes Brown har förhoppningsvis, efter en hel del minuter på planen den senaste tiden, kommit i bättre matchform. Chris Smalling har gjort det strålande under sitt vikariat, som mycket väl snart kan leda till en fast anställning. Smalling är ingen stor anledning till oro.

Skadelistan känns en aning oroväckande inför detta ”Greater Manchester-derby” (Bolton ligger drygt 20 minuter från centrala Manchester), som United nu vunnit sju gånger i rad på hemmaplan. Senaste poängförlusten på Old Trafford kom säsongen 02/03. På de tio senaste mötena lagen emellan har United vunnit åtta, Bolton en och en blivit oavgjord. Den oavgjorda kom tidigare denna säsong då Bolton klarade 2-2 hemma på Reebok stadium.

Det kanske viktigaste avbräcket är förstås avsaknaden av bossen själv. Eftersom det sjukt höga straffet på fem matchers avstängning (varav två låg kvar som villkorliga sedan tidigare) och 30 000 pund i böter, bara för ett par kommentarer om sopan och den fullkomligt blindgående idioten Martin Atkinson, får Sir Alex Ferguson se matchen från läktaren. FA har gjort det igen, medan Arsene Wenger och Samir Nasri kommer undan med en ynka match var av UEFA för sina domarpåhopp i uttåget ur Champions League.

SAF kommer förutom denna match att missa ligamatcherna mot West Ham, Fulham och Everton, samt FA-cup-semifinalen mot Manchester City. Han är dock tillbaka till matchen mot Arsenal.

Trots skadeproblemen är detta en match United ska vinna i nio fall av tio. Bolton är inte förskonat från skador med sex spelare på skadelistan. United får tillbaka Ji-Sung Park i truppen efter en lång tids frånvaro på grund av skada och han kan bli mycket viktig inför säsongsavslutningen. Om Jonny Evans kan hitta formen snabbt kan även han bli en förstärkning i den hårt skadedrabbade backuppställningen.

Bolton kommer förmodlingen att sättas under press i inledningen, nu har vi tack och lov för Antonio Valencias tillfrisknande, två kanter att anfalla på. Ett tidigt mål är som vanligt att föredra. Dimitar Berbatov har bänkats en tid och frågan är om han får chansen att få upp självförtroendet eller om Javier Hernandez får förnyat förtroende efter en rad imponerande insatser och fem mål de senaste fem matcherna. Jag vågar tro att ”Chicharito” gör ett eller två mål på lördag, mot denna inte direkt snabbfotade backlinje.

Oroande är Boltons effektivitet på fasta situationer, som kan komma att strula till det för vår för stunden inte så samspelta backlinje. Det krävs att de defensiva mittfältarna gör sitt jobb och understödjer backarna för att få undan bollarna från boxen. Boltons mittback Gary Cahill bör markeras hårt så han har knoppat in några hörnor och frisparkar denna säsong. Lånet Daniel Sturridge har också snabbt blivit en favorit bland Bolton-fansen med sin kvickhet och sina avslut.

Manchester United:
Anderson och Owen Hargreaves är enligt uppgift på bättringsvägen, men inte ännu redo för truppen. Reservkeepern Anders Lindegaard blev i veckan knäopererad och blir borta ett tag. Darren Fletcher saknas fortfarande men Ji-Sung Park, Michael Owen och Jonny Evans är tillbaka.

Trolig startelva:
Van der Sar;
Fabio, Brown, Smalling, Evra;
Valencia, Gibson, Carrick, Nani;
Rooney, Hernandez.

Trupp: Van der Sar, Kuszczak, Amos, Smalling, Brown, Evans, Evra, Fabio, Gibson, Scholes, Carrick, Obertan, Park, Bebe, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov, Hernandez, Owen, King.

Bolton Wanderers:
Zat Knight, Sean Davis och Sam Rickets är långtidsskadade. Mittfältaren Mark Davies ådrog sig en skada senast och missar denna match. Jlloyd Samuel and Joey O’Brien har spelat för reserverna men är ännu inte klara för a-lagstruppen.

Trolig startelva:
Jaaskelainen;
Steinsson, Wheater, Cahill, Robinson;
Lee, Holden, Muamba, Petrov;
Sturridge, Elmander.

Trupp:Jaaskelainen, Robinson, Cahill, Wheater, Muamba, Petrov, K Davies, Elmander, Klasnic, Taylor, Alonso, Rodrigo, Cohen, Holden, Steinsson, Blake, Lee, Bogdan, Sturridge.

Matchen visas på Viasat Fotboll och Premier League HD med start klockan 16.00.