Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea – United

Vi drar till storstan på onsdag för att pissa lite revir. Kvartsfinal i Champions League mot Chelsea. (Hade här en längre utläggning om olja men jag strök det, jag orkar helt enkelt inte längre hålla på och dra upp det där längre).

Bollarna i den där tombollan innehöll sämre lag men den innehöll även bättre, vi hamnade någonstans mittemellan vill jag påstå. Chelsea och deras halvknackiga form skrämmer för tillfället inte nämnvärt och speciellt inte när vi nu spelar utan engelska domare. Det vore skönt med två matcher som avgjordes utav deltagare som faktiskt spelar fotboll.
Nog om det. En titt på det fantastiska bortalaget följer.

Top of the league. Kvartsfinal i Champions League samt stundande semifinal i FA-cupen. Vi är där vi ska vara så att säga och det ser onekligen ut att kunna bli en fantastisk säsong med lite tur. Tur som vi tydligen har haft med oss i 20 år men det är en helt annan debatt. Formen i bortalaget är spikrakt uppåt och vi får leta oss tilbaka en dryg månad för att finna det senaste poängtappet. Spelet har
ibland sett krampigt ut men vinner man fotbollsmatcher trots det så vet man i mångt och mycket vad det innebär.

Skadorna har tärt på united under hela säsongen precis som hos många andra lag, speciellt backlinjen har varit väldigt skadeskjuten och det är nu upp till de friska att visa upp sig på sin bästa sida för även om Chelseas offensiv kanske inte är lika vass och explosiv för tillfället så vet vi alla vad den är kapabel till att göra för skada på en bra dag.

Om skadorna får ses som de mest negativa i vårat läger så tillhör offensiven just nu i allra högsta grad till det absoluta glädjeämnet. Berbatov, Rooney, och Chicarito betyder mål. 41 baljor av 68 har de stått för i premier league så här långt. Lägg därefter till Nani som har dundrat in 9 och manchester united är ett lethal weapon. I just denna match ska vi kanske inte dra allt för stora växlar utav det, vi är ju faktiskt på Stanford Bridge, en svinsvår nöt att knäcka. Jag ser ingenting som skulle peka på något annat än att Ferguson fortsätter med sitt inspelade 4-5-1 på bortaplan i Champions League.

Möjlig startelva:
Van Der Sar – Evra – Vidic – Smalling – Fabio / Nani – Park – Carrick – Scholes – Valencia / Rooney

Skador:
D. Fletcher
J. O’shea
A. Lindegaard
Rafael
R. Ferdinand

Tidigare möten
01/03/11 Chelsea – Manchester United 2-1 PL
08/08/10 Manchester United – Chelsea 3-1 CS
03/04/10 Manchester United – Chelsea 1-2 PL
08/11/09 Chelsea – Manchested United 1-0 PL
09/08/09 Manchester United – Chelsea 2-2 CS

Stamford Bridge
Onsdag 6 april, kl. 20:45

/DANIEL WOXLIN