Matchrapport: Schalke 04 – United 0-2

Match 1 av 2 kan nu ses som avklarad. De röda jävlarna åker hem med en trygg nolltvåa i bagaget och vi fans kan nöjt luta oss tillbaka för en stund medan Schalkefansen nog frågar sig; Vafan hände?

Bra början
Schalke öppnade som ett optimistiskt hemmalag de första 10 med ett par halvchanser och publiken gjorde allt för att hjälpa ”folkets lag”. Sedan var det som om verkligheten kröp ifatt dem. Kanske insåg de plötsligt allvaret och att motståndet hette Manchester United. Det går säkert att finna många förklaringar till varför de igår uppträdde som det mest uddlösa semifinallaget i Champions League på väldigt länge men faktum kvarstår, det var Manchester United och Manuel Neuer som spelade fotboll igår. Man har hört så mycket bra om Schalke den senaste tiden och jag hade själv hoppats att få se lite av det, men, not so much. När United väl hade bestämt sig, då var det klart; ”Vi ska vinna idag och ni kan få kolla på medan vi gör det!”

Manuel Neuer
Igår var junge herr Neuer världens bästa målvakt. En tvättäkta mur. Giggs, Rooney, Park, Hernandez och Valencia gick bet gång på gång ifrån alla håll och kanter. Den unge tysken hade ingen som helst hjälp att hämta i sitt försvar utan fick istället lita på sig själv och som han gjorde det. Man kan givetvis bara spekulera i det men hade inte Neuer haft en så fantastisk dag så vette tusan om det inte hade stått 0-5 i paus. Bombardemanget fortsatte efter paus på samma obarmhärtiga vis när Uniteds front tilläts marschera in och ut ur fiendens försvarslinje utan att ens behöva visa passerskort. Neuer stod kvar som den stenhårda tyska stålmur han var men likt alla utnötningskrig så är det en omöjlig uppgift om ingen yttre hjälp erbjuds.

67, 69
Så kom det till slut. Neuer kunde helt enkelt inte bära resterande 10 man på sina axlar längre och tvingades släppa förbi sig två pansarskott utav Wayne Rooney och titanen Ryan Giggs. Proppen var urdragen. I klassiskt Unitedmanér bevakade man under resten av matchen sitt ockuperade område och även fast det dök upp ytterliggare nån halvchans utav Neuer 04 så ändrades inte matchbilden nämnvärt.

Mycket positivt
Det finns så mycket att ta med sig efter den här matchen. Carrick och Giggs på mittfältet var en fröjd för ögat. Alla utbrytningsförsök av tyskarna manglades ned gång efter annan av de båda. Firma Hernanedz-Rooney börjar nästan få ett synskt förhållande till varandra. Valencia och Park tog hand om de massiva ytorna de gavs på ett ytterst tillfredsställande vis och tyckte jag mig inte se en Evra som visade upp sig på sin bästa sida igen? Att matchen dessutom inte tvingade United till ett utomjordiskt slit bådar gott inför söndagen då man kan ställa upp med vilade ben. Om man nu kan ha vilade ben så här långt in på säsongen men ni fattar.

Det här ska inte gå att vända för Schalke. Spelar man såhär tafatt på hemmaplan så kan ni nästan räkna ut sannolikheten själv till att man dundrar in 3 bollar borta. Allt kan givetvis hända, det vet vi om, men det är nog fasen större chans att NASA finner liv på Uranus än att Schalke luffar vidare till final. Ska man vara någorlunda ödmjuk så kan det ju faktiskt ha varit en dålig dag på jobbet för Schalke men det krävs givetvis att de antar helt nya former av fotbollsspelare för att det ska gå och magi samt hokus pokus lämnar vi till troende.

Man of the Match
Manuel Neuer. Vore märkligt att påstå något annat. Exakt strax därefter kommer alla andra i United med Giggs, Carrick, och Rooney i spetsen.

MATCHFAKTA | 26 APRIL 2011 | 20.45 | UEFA CHAMPIONS LEAGUE, SEMIFINAL 1:2
SCHALKE 04 – MANCHESTER UNITED 0-2 (0-0)
Arena: Arena AufSchalke (Gelsenkirchen) | Publik: tbc | Domare: Carlos Velasco Carballo (Spanien)
MÅL TID MÅLSKYTT
0-1 67 RYAN GIGGS (Rooney)
0-2 69 WAYNE ROONEY (Hernandez)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra
Valencia, Carrick, Giggs, Park (Scholes 73)
Rooney (Nani 83), Hernandez (Anderson 73)
Avbytare: Kuszczak, Smalling, Rafael, Evans
Varningar: Fabio
Schalke 04: Neuer – Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei (Escudero 73) – Farfan, Papadopoulos, Jurado (Draxler 83), Baumjohann (Kluge 53) – Edu, Raul
Avbytare: Schober, Plestan, Charisteas, Karimi
Varningar: Metzelder, Sarpei
STATISTIK SCHALKE 04-UNITED
SKOTT 10-19
SKOTT PÅ MÅL 5-10
HÖRNOR 3-6
FRISPARKAR 15-12
OFFSIDE 0-4
BOLLINNEHAV 33%-67%

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS