Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United mästare i FA Youth Cup!

United slog Sheffield U hemma på Old Trafford i det andra finalmötet som vanns med 4-1 efter två mål vardera för Ravel Morrison och Will Keane.

United vann under måndagskvällen FA Youth Cup för tionde gången. Efter att ha spelat 2-2 i första mötet kunde man tämligen enkelt vinna returmötet med 4-1. Det blev två mål vardera för Ravel Morrison och William Keane där den förstnämnda öppnade målskyttet efter 37 minuter med ett kyligt avslut som tillkom efter att just William Keane misslyckats med sitt skottförsök. Nästan precis tio minuter senare utökar United sin ledning till 2-0. Detta efter att Ravel Morrison glidit förbi två försvarare och slagit ett inlägg som täcktes av en försvarares hand och domaren Mike Oliver tvekade inte utan pekade på straffpunkten. William Keane stegade fram och placerade kyligt in 2-0 i fel hörn för målvakten. Direkt efter blåste domaren för halvtid. Inte den bästa halvleken från United som såg lite nervösa ut inledningsvis men ändock gick in i omklädningsrummet med en 2-0 ledning.

I andra halvlek kunde United slappna av mer och kunde också utnyttja de ytor som man fick. Efter 70 minuter fick Morrison en fin passning av Thorpe som han limmade fast och gled förbi två spelare i sidled innan han avlossade ett diagonalt skott som gick in vid bortre stolpen. Likt förra mötet så kunde Sheffield reducera omgående då Fornasier inte nådde inlägget som kom mot anfallaren som ganska enkelt kunde rulla in reduceringen. United slog dock inte av på takten och kunde utöka sin ledning till 4-1 när Cole och Keane kom i ett anfall mot en ensam försvarare, dock misslyckades Cole med passningen som ändå något turligt gick fram till Keane som höll in med skottet och lurade ned försvararen innan han klippte till i bortre hörnet. Resten av matchen är en transportsträcka som United kontrollerar totalt.

Som sagt är det en lite nervös inledning men i andra halvlek släpper det mesta och då United får ytor så skapar man många målchanser. De som utmärker sig mest med bra intentioner är Morrison, Tunnicliffe, Pogba och Keane. Men jag tycker det är dags att berömma högerbacken Michael Keane för en bra match samt målvakten Sam Johnstone som vuxit under hela turneringen. Båda gör bra matcher när det gäller som mest. Det finns många bra spelare i det här laget som förhoppningsvis kan ta steget upp i a-laget i framtiden, då tänker man främst på Tunniclffe, Pogba, Morrison och W.Keane som alla har enorm potential.

United: Johnstone; M.Keane, McGinty, Thorpe, Fornasier; Lingard (Cole 78), Pogba, Tunnicliffe, Morrison (Cofie 91), van Velzen (Blackett 84); W.Keane. Subs not used: Cole, Massacci.