Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Enkel seger mot MLS All-Stars

Det amerikanska segertåget fortsätter för Manchester United, MLS All-Stars blev en munsbit för United. Anderson, Park, Berbatov och Welbeck gjorde alla varsitt mål och United vann till slut med 4-0.

United kom till start med ett starkt lag. Lindegaard tog plats i mål, framför sig hade han Ferdinand och Vidic. Evra spelade vänsterback och nyförvärvet Jones intressant nog startade som högerback. Mittfältet bestod av Park, Carrick, Anderson och Young medan Berbatov och Rooney startade på topp.

Första halvlek
Matchens första chans faller till MLS lagkapten, tillika den före detta Unitedspelaren, David Beckham, hans långskott träffar dock inte mål. Ett humoristiskt inslag kommer efter en kvart då linjemannen ramlar baklänges efter att ha fått en lös boll på bröstet. Som plåster på såren får han en kram av Patrice Evra efteråt.

United tar ledningen efter 20 minuter genom Anderson efter ett mycket snyggt anfall. Berbatov och Rooney kombinerar innan Rooney ger Anderson en utmärkt chans i straffområdet. Brassen gör inget misstag och avslutar behärskat med en högerbredsida.

Sedan hotar MLS Lindegaard med ett par giftiga långskott, först genom Beckham och sedan genom Davies. Lindegaard räddar dock till hörna båda gångerna.

I första halvlekens slutminut gör United 2-0. Park Ji-Sung får bollen av Evra, till vänster om straffområdet. Park bryter in, lurar en back och avslutar sedan distinkt.

Andra halvlek
Amos ersätter Lindegaard när andra halvlek börjar. MLS gör flera byten och mot ett ännu mer nykomponerat lag kan United dominera utan problem.

Dimitar Berbatov gör Uniteds tredje mål. Wayne Rooney ligger bakom målet med en delikat passning. Berbatov vinner en duell mot en försvarare och når Rooneys studsande passning. Berbatov väljer att lobba målvakten med sin första bollkontakt. Bollen tar dock i ribban men Berbatov är först på returen och kan trycka in bollen i mål.

Med halvtimmen kvar att spela gör United sex byten. Nani, Owen, Macheda, Welbeck, Cleverley och Smalling ersätter Ferdinand, Berbatov, Rooney, Carrick, Park och Young. Noterbart är att Jones flyttar in som mittback medan Smalling tar hand om högerbacksplatsen.

Efter Berbatovs mål stod Danny Welbeck kvar som ensam Unitedanfallare utan mål under försäsongen. Inte ok tyckte engelsmannen. Han får bollen på vänsterkanten, bryter in och avslutar precis utanför straffområdet. Welbecks skott styrs av en försvarare och lämnar målvakten utan chans.

Fabio och Diouf ersätter Anderson och Vidic. Med två nästan helt nya lag mot de som startade matchen blir avslutningen rätt intetsägande. Beckham, som genom hela matchen briljerade med vackra passningar och flera långskott, får en sista chans med en frispark i Beckhamläge – hans skott går i nät, men på fel sida om stolpen.

Sammanfattning
Det finns ingen större anledning att överdriva analyserandet av matchen. MLS är inte samspelta och United gavs enorma ytor att operera på.

Lindegaard gjorde flera bra räddningar, var aktiv med att starta anfall och gav överlag ett mycket stabilt intryck. Jones gjorde en utmärkt insats som högerback och med bara tre naturliga ytterbackar i truppen kommer United under säsongen att tvingas använda egentliga mittbackar som ytterbackar (möjligheten finns förstås att t.ex. Fletcher eller Valencia går ner som ytterback men det är troligen inte förstavalet).

Offensivt förtjänar framför allt Park och Anderson beröm. Park var ofta den som satte fart på United genom att löpa och hans mål var mycket vackert. Anderson hade mycket boll och slog flera fina offensiva passningar.

MLS All-Stars – Manchester United 0-4 (0-2)
Uniteds mål:
Anderson (20), Park (45), Berbatov (52), Welbeck (68)
Laguppställning: Lindegaard (Amos 46); Jones, Vidic (Fabio 73), Ferdinand (Smalling 61), Evra; Park (Nani 61), Carrick (Cleverley 61), Anderson (Diouf 73), Young (Welbeck 61); Berbatov (Owen 61), Rooney (Macheda 61)