Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Community Shield: Manchester United – Manchester city

Nu är det inte långt kvar innan Premier League-säsongen 11/12 drar igång på allvar. Klubbarna har nu genomfört sina försäsongsmatcher och innan den startar så ska det spelas en tung match på söndag. Abu Dhabi cit.. förlåt, Manchester city, har fått äran att möta Englands största lag på magnifika Wembley.

En hel del har hänt sen förra säsongen för United. Gary Neville var första man att tacka för sig och sin fina fotbollskarriär. Kort därefter vid säsongens slut följde Edwin Van der Sar och Paul Scholes samma väg och lade skorna på hyllan. Tre stora spelare som figurerat som nyckelspelare under sina United-karriärer.

Förutom dessa tre herrar så har även två andra rutinerade spelare lämnat United. John O’Shea och Wes Brown fick båda lämna klubben efter att Fergie förmodligen känt att en föryngring hade vart nyttigt för klubben.

Här nedan följer en kort lista på vad som hänt i United samt city under Silly Season:

Manchester United
Spelare som värvats in: Ashley Young, Phil Jones, David De Gea
Spelare som slutat/lämnat: Gary Neville, Edwin Van der Sar, Paul Scholes, John O’Shea, Wes Brown

Manchester city
Spelare som värvats in: Sergio Aguero, Gael Clichy, Stefan Savic,
Spelare som slutat/lämnat: Patrick Vieira, Shay Given, Jo, Jerome Boateng
Spelare som vill lämna klubben: Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Wayne Bridge, Craig Bellamy

Ferguson under presskonferensen
”Det är väldigt lätt att bli emotionell om en sådan här match, men jag tror inte att vi kommer att ändra vår syn på den här matchen i framtiden. Jag har alltid sett Community Shield som en grund för en bra start på säsongen och det finns två-tre spelare som kommer behöva matchen för att komma i bättre form. ”

Angående spelartruppen så påpekade Sir Alex att Rafael, Carrick och Hernandez kommer alla tre att missa matchen på söndag pga skador. Community Shield de två senaste åren har bjudit på en hel del mål, men då har inte city vart med och spelat. Låt oss hoppas få se en trevlig och bra fotbollsmatch på söndag utan några som helst skandaler (Balotelli).

Som vanligt är det otroligt svårt att sia om vilket lag Sir Alex ställer upp med, då han vanligt nog gillar att rotera en hel del. Tror det finns en chans att vi kan få se Phil Jones på mittfältet på söndag med tanke på att Carrick och Fletcher saknas. Hade dock inte blivit förvånad om Park fick chansen istället med en central roll som han brukar få under stora matcher.

För United blir det viktigt att vinna duellen på mitten med tanke på att city spelar med två defensiva mittfältare. En Yaya Toure som börjar accelerera mot straffområdet vill man heller inte se, så det gäller att någon från mittfältet kliver fram och markerar hans väg.

Möjliga startelvor
Manchester United (4-3-3): De Gea; Fabio-Rio-Vidic-Evra; Anderson-Jones-Giggs; Nani-Rooney-Young

Manchester city (4-3-3): Hart; Richards-Kompany-Lescott-Clichy; De Jong-Barry-Y. Toure; D.Silva-Dzeko-Balotelli

Vad: FA Community Shield
Var: Wembley Stadium, London
När: Söndag, 15.30
TV: Viasat Fotboll HD, TV10
Tips: 2-0 (Rooney & Young)

AV: AREF AZMI