Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Benfica – Man Utd

Manchester United har i veckan rest ner till Portugal för att ta sig an Benfica i den första matchen av Champions League-gruppspelet.

Vi får be om ursäkt för den sena införrapporten, det beror helt enkelt på lite strul bland oss skribenter så detta kommer att bli en ytterst liten inför artikel. Truppen som rest till Portugal är i alla fall följande.

De Gea, Lindegaard; Evans, Evra, Fabio, Jones, Smalling; Anderson, Carrick, Fletcher, Giggs, Nani, Park, Valencia, Young; Berbatov, Hernandez, Owen, Rooney.

Som ni ser saknas Rio så det lär väl bli Evans och Jones i mittförsvaret med Evra och Smalling som ytterbackar. United möter Chelsea på söndag så det gäller att Sir Alex använder truppen rätt i detta skede, så jag skulle gissa på att även Giggs, fletcher och kanske Carrick används även dom tillsammans med Berbatov. Den sistnämnde har fått nöta mycket bänk nu i säsongsinledningen så det skulle förvåna mig om han blir där i denna match med. Om Benfica vet jag inte så mycket eftersom detta blev så plötsligt men jag har smygkollat lite på deras införrapport. På båda lagens senaste fem matcher har United vunnit alla sina fem medans Benfica spelat oavgjort i två och vunnit tre. Jag vet även att Benfica har gjort minst två mål i alla deras hemma matcher denna säsong så lite mål kan vi nog vänta oss under kvällen. Enligt deras redaktion så känns startelvan ganska given och det är följande spelare.

Artur, Maxi, Luisão, Garay, Emerson, A.Witsel, J.García, Gaitán, Aimar, Nolito, Cardozo

För att vara ärlig vet jag inte mycket om dessa spelare eftersom jag inte hunnit göra något research men ni kan få lite statistik och dylikt inför denna match i alla fall.

  • Detta är 16:e gången på rad Manchester United deltar i Champions League, det är det längsta deltagandet hittills.
  • Manchester United har vunnit mer matcher än någon annan klubb i Champions League, 96 stycken och det är sedan 92/93.
  • Manchester united har vunnit 6 av deras 7 senaste möten mot Benfica i Europeiska turneringar.
  • Dessa två lag möttes 1968 i finalen av Europa Cupen, United vann med 4-1 på Wembley.
  • I dessa två lags senaste 7 möten har United gjort 19 mål och Benfica 8.
  • Förra året släppte United inte in ett enda mål på deras sex bortamatcher i Champions League.
  • Manchester United har vunnit deras tre senaste bortamötten som spelats i Portugal och alla med samma resultat, 1-0.

Som ni ser finns det mycket som talar för United ikväll och vi får hoppas det blir en bra match. Jag ber återigen om ursäkt för den sena matchrapporten men detta blev bara något jag haffsade ihop nu.