Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Strålande nyheter inför söndag

Sir Alex Ferguson hade en presskonferens idag där han gick ut med att alla var friska och krya inför derbyt på söndag mot våran lillebror.

Alla spelare är friska inklusive Rio Ferdinand sa Sir Alex, han sa även att de hade lämnat Rio hemma i veckan för det kändes som att han inte behövdes. Han pratade även mycket om derbyt såklart och han sa bland annat detta.

“I think City are doing fantastically well. If they hadn’t thrown away a two-goal lead at Fulham they’d have a 100 per cent record. It could be quite a game on Sunday and I’m looking forward to it.”

City har deras bästa ligastart sedan 1897 och en vinst för dem skulle betyda att de leder med fem poäng men det ville inte Sir Alex tänka på.

“You can only judge it at the end of the reason, in terms of the bearing [this game could have] on the title race,” he said. ”Whichever team wins, it will make a difference,” he said. “But it’s still early doors and we can recover from that, no doubt about that.”

Förra årets hemmamatch mot City blev en tråkig historia som slutade 0-0 men Sir Alex är övertygad om att denna match kommer att se ut på ett annat sätt.

”The 0-0 at City was a damp squib and nothing happened in that match, but it’s not normal for these games. Usually, they’re full of incident and we’ve had two or three quite exceptional games against City, particularly in the cup ties.

”Sometimes derbies are disappointing. Last Saturday against Liverpool, for an hour-and-a-quarter, nothing happened, but once a goal was scored it was a great game. Goals change the complexion of a match and you can get a reaction when a team goes behind. It could happen on Sunday, but who knows?”

En annan sak Sir Alex är övertygad om är att City är titelutmanare som är här för att stanna.

“We’ve had to accept [similar] challenges time and time again. This is another situation and we have to do something about it. It’s the type of challenge we have accepted well over the years.

”You don’t want to be behind clubs but we were for a couple of years with Chelsea. We showed vigor and determination and decision-making, which put us back in front of them.”

Jag tror att det blir en riktigt bra match på söndag och jag ser verkligen fram emot den men är samtidigt lite nervös. Men det är bra att alla spelare är friska så han har mycket att välja av och jag hoppas även på att få se en viss Cleverley på banan.