Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic avslutar landslagskarriären

Manchester Uniteds lagkapten Nemanja Vidic meddelade idag att han avslutar sin landslagskarriär. Totalt gjorde Vidic 56 landskamper och 2 mål, han var med i VM 2010 men missade VM 2006 (p.g.a. avstängning och skada).

”Efter ett långt avvägande och med tungt hjärta har jag beslutat att nu är den rätta tiden för mig att avsluta min landslagskarriär. Jag känner, efter att ha spelat för mitt land i tio år, att det är den rätta tiden för mig att kliva åt sidan och låta yngre spelare komma fram.

”Jag vill tacka alla managers, tränare och spelare jag har har spelat bredvid. Jag har alltid varit stolt över att spela för Serbien och jag vill önska dem lycka till i framtida turneringar,” sa Vidic till Manutd.com.

Nemanja Vidic gjorde sin sista landskamp när Serbien förlorade med 1-0 i Slovenien för ett par veckor sedan. Han missade då en straff och Serbien missade chansen att nå playoff till EM 2012.

När övriga Unitedspelare i framtiden åker på landslagssamlingar får Vidic sällskap av Ryan Giggs, Park Ji-Sung och Dimitar Berbatov, samt icke uttagna spelare, på Uniteds träningar.

Källa: Manutd.com