Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Otelul Galati

Det blev seger mot Otelul Galati, men någon match man kan kalla underhållande var det inte. Några spelare kom inte heller upp på den nivå man kan förvänta sig.

Phil Jones och Wayne Rooney får bra betyg efter sina insatser mot Otelul Galati från Rumänien, medan Anderson och Nani sågas vid fotknölarna.

Vad tycker ni?

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David de Gea
Höll nollan igen men fick inte allt för mycket att göra denna afton. Tre skott på mål blev det bara, varav en resulterade i en fin reflexräddning. Visade vid flera tillfällen prov på briljanta fötter och agerade nästan som en femte back. Stabil insats.
Betyg: 7

Phil Jones
Antonio Valencia behövde inte spela högerytter. Det skötte Jones bra på egen hand. Var villig att gå fram och slog inlägget till 1-0. Smällde på ordentligt i defensiven och visade störst vilja av alla spelare.
Betyg: 8

Rio Ferdinand
Spelade med kyla i en match där United rullade mycket boll i backlinjen. Kom lite på efterkälken vid Otelul Galatis enda riktiga målchans, men mest berodde försvarsmissen på Nanis felpass.
Betyg: 6,5

Jonny Evans (89 minuter)
Gjorde ett gediget dagsverke men glänste inte mer än någon annan i backlinjen. Drog på sig en onödig varning i första halvlek efter tackling mitt på planen.
Betyg: 6

Fabio da Silva
Höll i 90 minuter och stormade fram flera gånger på vänsterkanten. Fortsätter han så här och får vara fri från skador ser det riktigt lovande ut.
Betyg: 7

Antonio Valencia
Stod på rätt plats vid rätt tidpunkt och gjorde mål direkt i matchinledningen. Men det blev hans enda skott i matchen. Försvann helt efter målet och kan mest kreddas för att han öppnade upp ytor för Phil Jones att springa på.
Betyg: 6

Anderson (80 minuter)
Usel insats. Slog varannan passning fel och lyckades inte alls. Kanske hämmad av att Rooney tog så mycket av det offensiva ansvaret? Insatsen hade kunnat vara glömd om han lyckats göra mål på sin chans i andra halvleken, men tyvärr rensade en back på mållinjen.
Betyg: 4

Wayne Rooney
Spännande insats av Wazza i en ren mittfältsroll. Trygg med bollen och hittade luckorna på motståndarnas mittfält. Slog vassa svepande passningar ut på kanterna vid flera tillfällen, Scholes-style. Men han saknades i offensiven trots att han blixtrade till och ordnade 2-0 i 87:e. Men målet rubricerades som självmål.
Betyg: 7,5

Nani
MUSS-bloggen kallade Nanis insats en shocker och jag är beredd att hålla med. Jag förväntar mig mer av Nani än till exempel Jonny Evans. Mot ett lag som ligger åtta i rumänska ligan ska Nani ha lekstuga. Istället lyckades han inte med någonting och hade säkert blivit utbytt om inte Anderson varit ännu sämre.
Betyg: 5

Michael Owen (11 minuter)
Pigg start där han tog sin patenterade löpning mot första stolpen och drog med sig försvaret så att Valencia omarkerad kunde stöta in 1-0. Men gick sönder i samma sekund. Spelade för kort tid för att bedömas.

Dimitar Berbatov
Tre år sedan senaste målet i Europa men det räckte inte att ett till och med för Sir Alex okänt lag från den makedonska gränsen stod för motståndet. Berba får vänta lite till. Fick ett par chanser, men nära skjuter ingen hare. Frågan är hur mycket han egentligen är värd så länge han inte gör mål.
Betyg: 6,5

Avbytare:

Javier Hernandez (79 minuter)
Fick tack vare Owens skada över 80 minuter på sig, men det räckte inte för att skapa några klara målchanser. Samspelade bra med Berbatov, men den avgörande passningen blev antingen för lång eller för kort.
Betyg: 6

Ji-Sung Park (10 minuter)
Kom in, sprang och fyllde på med energi på ett mittfält som tappat orken, kreativiteten och släppt in Otelul Galati i matchen. Är han ett levande batteri? Ja det är han nog.

Ezekiel Fryers (1 minut)
Fick göra sin debut i Champions League i ett byte som mest gjordes för att få tiden att gå. Kan inte få ett betyg och får nöja sig med rutinen av att ha spelat internationellt.