Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Red-Tops Krönika: 25 år med Sir Alex Ferguson

Att säga att fotbollen är logisk det tror jag inte på, tänk vad som kunde hänt om vi alla supportrar, efter den starten SIR Alex hade och vi hade bojkottat honom och han rent av hade fått sparken? Hade vi verkligen stått här med idag med alla FA-cup-Liga-cup –Champions league- kommun mästrskap? Jag har varit nästan 40 år där jag är anställd och man har varit med om omorganisationer sett medarbetare och chefer komma och gå det har man får acceptera.Hur har egentligen SIR Alex tagit allt han har gått igenom, en del väldigt speciella spelare, vilket medfört många förändringar för honom, taktiskt och mycket huvudbry, ägarbyten och spelare som kommit och gått. Så mina funderingar är vad händer den dagen SIR Alex bestämmer sig att sluta är det verkligen någon född på denna jord som kan ta över ? NEJ! SIR Alex du måste fortsätta i många år till. Tack för dina 25 första år.

Jag har funderat mycket på speciella spelare som funnits i united, Är dom som vanliga människor i allmänhet ? Nej det är dom naturligtvis inte dom har något som dom begåvats med det ät svårt att säga vad. Jag tänker på typ Duncan Edwards, George Best, Peter Schmaichel, Eric Cantona, Roy Keane ja listan kan göras mycket längre men vi stannar där. Jag tänker på Duncan Edwards född den 1 oktober i Dudley där han idag står staty och död den 21 februari 1958 i Munchen olyckan. För några år sedan bodde jag utanför Göteborg och där fanns en familj som ägde en spelbutik, fadern där han heter John och är född och uppvuxen i London. Jag gick ganska ofta till spelbutiken för att lira lite och tala med John som ganska ofta berättade för mig om hur han som liten grabb fick följa med sin pappa och se på fotboll och han minns speciellt ett tillfälle då dom åkte till Highbury och såg Arsenal vs Manchester United, i united fanns en spelare vid namn Duncan Edwards som var 17-18 år han hade inte bara talang han var som ett fullfjädrat proffs med lår som den värste rugbyspelare, John trodde inte att varken han eller jagvi kommer att få uppleva en sådan engelsk spelare under vår livs tid. Vad jag själv kommer ihåg av Duncan Edwards så är det inte mycket mer än vad jag läst och hört om honom.

Säsongen 2011/12 har vi nu avverkat 11 matcher i ligan och tagit 26 poäng och schemat ser ju lite lättare ut framåt om det nu finns några lätta matcher, spelet har väl inte flytet på som det gjorde i början av säsongen vad det beror på finns det säkert flera små detaljer att slipa på och varför inte nu när det är ett litet uppehåll. I ligacupen är vi framme i kvarts final mot Crystal Palace på Old Trafford. Och i Champions League är det 2 matcher kvar i gruppspelet Basel borta och Benfica hemma och det ser ju bra ut.

”Keep the Red flag high ”

// RED-Top