Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United vidare i FA Youth Cup

Uniteds tog sig under fredagskvällen enkelt vidare i cupen efter 4-0 hemma mot Torquay.

Efter fjolårets succé i FA Youth Cup var det nu dags för Uniteds nya mannar att försvara fjolårets titel. Kvar från det vinnande laget är endast Tyler Blackett och i viss mån van Velzen.

United tog också en säker seger mot lite svagare motstånd, Tom Lawrence öppnade målskyttet för United. Jack Barmby, som är son till Nick Barmby, ökade på till 2-0 just före halvtid. United hade bra kontroll på matchen och kunde i andra halvlek öka på till 3-0 efter ett fint anfall som resulterade i ett självmål från Torquays sida. van Velzen fastställde slutresultet i den 87e när han rullade in 4-0 i öppen bur efter ett fint inspel från Love på kanten.

Spontant ser det posivit ut. Många är förvisso yngre än man normalt är i dessa sammanhang men United ser ut att ha ett bra lag. Ett väldigt litet lag dock, fysiskt sett. Många små och tekniskt skickliga spelare. Många som utmärkte sig i positiv bemärkelse under matchen, men främst Barmby, Lawrence, Daehli och Januzaj är det som sticker ut. Dock saknas en striker och jag tror United kan få problem mot fysiskt starkare lag vilket vi även sett tendenser till under ligaspelet. Detta är dock en underbar upplevelse för de yngre spelarna att få uppleva, så låt oss hoppas på stor framgång den här säsongen också.

Laguppställning: Jacob; Weir, Blackett, McCullough, Ekangamene; Daehli, Rudge (Hendrie 53), Januzaj (Love 66), Barmby; Lawrence (Byrne 58), van Velzen. Oanvända avbytare: Coll, Dalley.