Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Julklipps-tips

En liten julklapp från mig till er. Som jag nämnt tidigare så brukar jag boosta mig själv ibland med att titta på klipp på nätet. Ibland faller andan bara på, i vissa fall behöver jag bli glad och andra fall vill jag bara känna det där välbehaget man får i hela kroppen när bollen rullar in i mål. Nedan finner ni ett kort men ack så bra urval av YouTube-klipp som jag brukar fälla en tår av lycka till.

Ha en fortsatt trevlig julafton!

Federico Macheda vs Aston Villa
http://www.youtube.com/watch?v=X1pgPFmXjC8
En självklar favorit hos mig är Machedas drömmål mot Aston Villa i april 2009. Matchklockan hade precis slagit 92 minuter, ställningen var 2-2 på Old Trafford, när den oprövade italienaren får bollen, vänder upp och smeker in bollen i bortre hörnet. Eufori! Helt sanslöst. Drömmål. Efter ett gigantiskt kramkalas så springer han ut för att krama om sin pappa. Men det som gör klippet magiskt är Martin Tylers, kommentatorns, underbara falsett. Macheeeeeda!

John O’Shea vs Arsenal
http://www.youtube.com/watch?v=seejAiq6V7A
Ett annat mål som man (jag) kan titta hundra gånger på samma kväll är när John O’Shea lobbar in ett mål mot Arsenal. Ett mål som betyder 4-2 till Utd och ”game, set and match”. Alla på planen är förvånade, överraskade men allra mest häpen är O’Shea själv. Hans ansiktsuttryck är obetalbart.

Paul Scholes vs Barcelona
http://www.youtube.com/watch?v=ix92AUoPbJk
Vår allas favorit Paul ”Ginger Ninja” Scholes har dunkat in ett par ovärderliga mål. Men ett mål som jag aldrig kommer glömma är hans ”screamer” mot Barcelona våren 2008 i Champions League-semifinalen. Jag var lätt berusad (full), bodde i London den våren, och befann mig på en pub med 40-50 andra entusiastiska Man United fans. Veckan innan hade vi spelat 0-0 nere i Barcelona. Nu skulle vi greja det på egen hand på Old Trafford. Scholes snappar upp en dålig rensning och vips från ingenstans så gör han det här. Världsklass! Ett riktigt Scholes-mål!

Man Utd vs Roma
http://www.youtube.com/watch?v=NQ4CfA17RlM
Champions League mot Roma skall vara en svår match. Oavsett vilket år eller årtionde så är det en svår match. Well… Denna kväll var det helt enkelt busenkelt. 7-1. Tack!

Keane vs Juventus

Ännu ett Champions League äventyr. Säsongen är 98/99. Säsongen mest stort S. Även här är det semifinal och det är Juventus som står i vägen för en final på Nou Camp, den första finalen i Europacupen sedan 1968. Första matchen slutade 1-1 på hemmaplan. Vi var tvungna att göra mål nere i Italien men Juventus tänkte likadant och smällde in två bollar direkt. Nattsvart? Icke då. Se och lär. Roy Keanes 2-1 mål på nick är bland det sjukaste jag sett. Han har bestämt sig. Bolljäveln skall in. Det finns inga tvivel och framförallt så finns det ingen som skall få stoppa honom. Herregud – ”a Captain’s goal”!

Extra material: George Best
http://www.youtube.com/watch?v=IYGKX0hRxu0
Är man ute efter en snyftare så är detta introt till en väldigt fin dokumentär om George Best. Även om jag inte sett Best spela så ryser jag längs hela kroppen och blir lite våt i ögonen. Legend.

God jul!