Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United klara för semi i Youth Cup

United är klara för semifinal i FA Youth Cup efter seger hemma på Old Trafford mot Charlton med 3-2. Barmby, van Velzen och Wilson gjorde Uniteds mål.

United var favoriter inför mötet och började också bäst, men det dröjde till den 42a minuten innan United tog ledningen, Jack Barmby drar på ett skott utanför straffområdet som går i mål. Charlton visar dock karaktär och kvitterar endast någon minut senare efter en retur.

Andra halvlek är United återigen spelförande men riktigt vassa chanser fattas inledningsvis. Det är inte förrän på slutet när spelarna börjar få rejält tunga ben som matchen öppnas upp och med kvarten kvar tar United ledningen efter ett perfekt inlägg från Grimshaw som når pannan på en framstörtande van Velzen och 2-1 är ett faktum. Ett resultat som stod sig i ungefär 30 sekunder innan Charlton kvitterar.

På slutet kommer Blackett med en ful tackling som renderar i ett gult kort (hade mycket väl kunnat vara rött), och Charltonspelaren bärs ut på bår. Dock har de gjort alla sina tre byten och tvingas spela med 10 man i ett redan tröttkört Charlton där flera spelare legat ned med kramp.

Domaren väljer att lägga till 10 minuter på grund av skadan och all kramp som uppstått men det är Charlton som med 10 man skapar de hetaste chanserna. De slår in bollarna i boxen och det blir farligt hela tiden. Men i den 97e minuten etablerar United ett anfall och efter väggspel på kanten spelas bollen snett inåt bakåt till inhopparen James Wilson som bredsidar in segermålet i borte hörnet. United spelar sedan ganska enkelt av resten av tiden.

United trillar boll bäst och mest men i chansväg är matchen ganska jämn. Charltons stora anfallare gav Uniteds backlinje problem. Annars tycker jag Barmby var pigg framåt men van Velzen var bäst. Plus också till Sutherland i målet som gör några avgörande räddningar.

Semifinalen blir en repris på fjolårets dubbelmöte mot Chelsea där United inleder hemma. Datumet är dock ännu oklart.

Laguppställning: Sutherland; Grimshaw, Ioannou, McCullough, Blackett; Barmby (Gorre 95), Rudge (Ekangamene 89), Hendrie (Wilson 56), Daehli; van Velzen, Byrne. Oanvända avbytare: Jacob, Rowley.