Manchester United – Fulham 1-0

Fulham åkte på sin tredje raka förlust när United relativt säkert segrade, och Rooney gjorde sitt 17:e mål på 17 matcher. Nu skiljer det tre poäng ifrån det blåa Manchesterlaget, och de röda djävlarna tog ett steg närmare seriesegern.

När Fulham togs emot på Old Trafford gjorde mannarna sitt jobb och gick segrande ur striden. Man anföll i vågor och lämnade inte mycket utrymme åt motståndarna, förutom i mitten av första halvlek och i slutminutrarna.
Segern kunde dock ha slutat med mycket större siffror. Hade laget bara lyckats med sista passningen, vilket visades vara svårt de första tio minutrarna, hade Schwarzer garanterat fått hämta ut bollen ur nätmaskorna flera gånger.

Första halvlek
United startade sin enorma press redan ifrån avsparken fram till den 13:e minuten, men man lyckades trots det inte få till mer än ett avslut mot mål, det ifrån Giggs efter ett fint inlägg ifrån Rafael i den 11:e minuten, på grund av att passningsspelet inte stämde vid den sista passningen.

Fulham får dock tag på bollen på riktigt för första gången i den 13:e minuten och ett inlägg från höger når amerikanaren Dempsey, som liggande får till ett skott på en försvarare till en hörna.
Efter detta släpper United in Fulham i matchen, och bortalaget är det bättre laget, med fler kvalificerade avslut, i ca tio minuter.

Inom denna period får De Gea göra två räddningar, varav ena är av högsta klass. Det är även denna gången Dempsey som får bollen och utanför straffområdet knorrar bollen i en fin båge mot De Geas vänstra stolpe.
Den unge spanjoren gör en riktigt TV-räddning, med en hängtid i luften som vid första anblick känns som flera sekunder, och greppar taget om bollen.

United fortsätter efter denna period med sin press, dock inte lika intensiv som i början utav matchen, och fortsätter vägra låta motståndarna låna bollen. Welbeck och Valencia var mycket aktiva och hade ett fint samspel vid flera tillfällen, dock utan utdelning.

I den 31:a minuten kommer Giggs med ett inlägg ifrån vänsterkanten som går på en försvarare vidare till Evra som slänger sig och får till en cykelspark, som slinker någon decimeter utanför Schwarzers vänstra stolpe.

Tre minuter senare visar domare Oliver fram matchens enda gula kort. Det är Giggs som tajmade en glidtackling helt fel, och han kunde inte klaga över domslutet.

I den 41:a minuten kommer Evra framstormandes på vänsterkanten och slår ett inlägg, när högerbacken Kelly får bollen på armen. Evra vill ha det till straff, och efter att ha sett repriserna så borde det antagligen varit det då Kelly gör en rörelse med armen för att täcka en yta. Domare Oliver menade dock att det inte var hands och bollen går istället till en hörna för United.

Hörnan slås snabbt till Young som med ett inlägg tillslut når Evans vid den bortre stolpen. Evans ger bollen en lätt touch snett inåt bakåt till Rooney som bredsidar bollen upp i nättaket utan svårigheter. 1-0 till United i 42:a matchminuten!

United håller bollen till domaren blåser för halvtidsvila.

Andra halvlek

Valencia som var en av de mest aktiva löparna i första halvlek fick fler bollar i andra halvlek och två minuter in i andra startade han själv ett fint anfall ifrån halva planen. Han passade till Rooney som gav bollen tillbaka, sedan en passning till Giggs i innerplanen och löpte allt vad han kunde mot mål. Giggs lägger en fin boll över backlinjen till Valencia som efter studs skjuter på volley, tyvärr går skottet rakt på Schwarzer.

United fortsätter hålla i bollen allt som oftast, men inte mer än något enstaka läge uppstår för båda lagen de kommande 20 minutrarna.

Mellan 63:e och 74:e minuten gör båda lagen två byten var, först United med Chicharito mot Welbeck, sedan Fulham med Bryan Ruiz mot Frei följt av Murphy mot Diarra och sist Uniteds Smalling mot Ferdinand.

I den 75:e minuten få United tre riktigt fina möjligheter på rad att utöka sin ledning. Valencia slår först ett inlägg som når Young, och han avlossar ett skott rakt på Schwarzer. Samme Young är framme på returen, men träffar återigen målvakten. Till sist når även bollen Giggs utanför straffområdet som avlossar ett skott som räddas av den långe norsken Hangeland.

Den lille rödtotten, Scholes, byts in i den 79:e minuten och målskytten Rooney får lämna planen.

Fram tills slutminutrarna skapas inte så många kvalificerade avslut ifrån något av lagen, men Fulham pressade på in i det sista och fick även ett par frisparkssituationer när det tryckte upp hela laget. Fansen på Old Trafford såg mycket nervösa ut då, och även när Murphy i den 89:e minuten tar en löpning med bollen in i straffområdet och fälls lätt av Carrick. Murphy ville ha straff, men domaren tyckte att han la sig för lätt i den situationen.

Ett sista anfall kommer, men när det stoppas upp blåser Oliver i pipan och United har tagit tre poäng och skapar lite utrymme i toppstriden!

Klart godkänd match av de flesta, dock så kom Chicharito aldrig igång och när han väl fick läge snubblade han bort det. Valencia har gjort en fantastisk match, och jag blir lika förbluffad av hans snabbhet varje match!


Rolig fakta

När Chicharito blåses av för offside i den 86:e minuten får vi se en äldre dam som står bakom assisterande domare som vifta med flaggan skrika vad hon tyckte om domslutet. Av vad jag kunde bedöma så var det inte de finaste orden i världen som lämnade hennes läppar! De äldsta fansen visar verkligen passion!

Uppdatering.
Glömde nämna att den svenska kommentatorn Anders Bjuhr flertalet gånger sa fel när Evra hade bollen på vänsterkanten, och då hette spelaren tydligen Welbeck, trots att denne Welbeck stod i straffområdet och lurade.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS