Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Julinotiser

Det har varit några hektiska dagar för Manchester United i början på juli. Ett nytt finansiellt år innebär att många avtal formaliseras. Vi noterar att Rafael har skrivit på ett nytt kontrakt och att Fabio lånas ut till QPR, medan Kuszczak och Owen formellt tappat sin status som Unitedspelare. Dessutom tröjnummer, Ferguson, Fletcher, Pogba, Fryers, Berbatov, OS-spelare, nya proffs och en träningsmatch mot Hannover.

Nytt kontrakt för Rafael
Uniteds högerback Rafael da Silva har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Rafaels nya avtal binder honom till klubben till och med säsongen 2015/16. Den 21 år gamla brasilianaren kom till United 2008 och har hunnit med att göra 90 (varav 77 från start) matcher för United, på dessa har han gjort två mål. Det är nu läge för Rafael att på allvar etablera sig som förstaval på högerbacken.

Sir Alex Ferguson hade förstås bara positivt att säga: ”Rafael är en av klubbens mest lysande unga spelare, han har ingen rädsla för att spela och har stor tro på sig själv. Pojken har utvecklats enormt sedan han kom till United. Hans energi och entusiasm är en glädje att titta på. Rafael har alla attribut för att bli en av världens bästa ytterbackar och jag är mycket glad att han har skrivit på ett nytt kontrakt.”

Rafael själv fyllde i med fler positiva ord: ”Jag är så glad att skriva på ett nytt kontrakt. Jag älskar att spela för Manchester United. Det finns en utmärkt lagkänsla här och en riktig vilja att vinna. Min tid här har varit otrolig – att vinna två ligatitlar, ligacupen och VM för klubblag har gjort mig hungrig på fler titlar. Jag vill tacka Sir Alex för hans tro på mig och jag vill tacka fansen för deras support.”

Fabio lånas ut till QPR
Tvillingbröderna säras, detta står klart sedan Fabio har blivit utlånad till Queens Park Rangers för säsongen 2012/13. Fabio, som primärt används som vänsterback, kom till United tillsammans med Rafael 2008. Fabio har gjort 53 matcher (varav 36 från start) och 2 mål för United. Nu får han förhoppningsvis chansen att spela regelbundet i Premier League.

Fabio: ”Jag är så glad att vara [i QPR]. Det här lånet är så viktigt för mig för fortsättningen av min karriär. Jag vill spela så många matcher som möjligt här. Jag vill dessutom spela bra och vinna matcher. Det är ett bra val för min karriär och för mitt självförtroende. Sir Alex Ferguson sa att jag skulle trivas här och sa åt mig att spela så många matcher som jag kan.”

Spelare friställs
Sedan den 1 juli är Michael Owen och Tomasz Kuszczak inte längre Unitedspelare då United inte förlängde deras utgående kontrakt. Owen letar fortfarande efter en ny arbetsgivare medan Kuszczak sedan tidigare är klar för Brighton. Även ungdomsmålvakterna Liam Jacob och Joe Coll friställs. Jacob har gjort klart med Oldham som ny klubbadress.

Valencia får nummer 7
Manchester United har annonserat att det blir Antonio Valencia som får ta över den ikoniska sjuan i United. Uniteds 7:a har tidigare burits av fantastiska spelare som George Best (som dock bar andra nummer mer frekvent än sjuan), Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham och Cristiano Ronaldo.

Valencias gamla tröja, nummer 25 kommer i fortsättningen bäras av nyförvärvet Nick Powell. Vidare står det klart att Shinji Kagawa kommer att få tröja nummer 26.

Tröjnummer för truppen i övrigt är ännu inte klara för säsongen 2012/13.

Ferguson talade med MUTV…
Uniteds manager Sir Alex Ferguson pratade i veckan med MUTV och gav några ledtrådar om vad vi kan förvänta oss inför säsongen.

…om Fletcher
Ferguson fick frågan om vad han tror om en comeback för Darren Fletcher: ”Vi kommer att vänta och se om det. Grabben gör givetvis sitt bästa för att komma tillbaka till sin nivå. Det kommer inte att bli enkelt men vi kommer att ge honom alla chanser som finns och vi får se hur han lyckas. Han höll sig aktiv mot slutet av säsongen då han ersatte Paul Scholes som tränare för reserverna när Scholes bestämde sig för att komma tillbaka som spelare. Darren är en fantastisk kille och vi hoppas alla att han kan komma tillbaka.”

…om Pogba
Paul Pogba lämnar som väntat United och allt tyder på att han snart presenteras som en Juventusspelare. Ferguson är inte nöjd över hur Pogba har hanterat situationen: ”Pogba skrev på för Juventus för länge sedan så vitt vi vet. Det är en besvikelse. Jag tycker inte att han visade oss någon respekt alls. För att vara ärlig, om de beter sig på det viset är det antagligen bättre att de gör det borta från oss.”

…om Fryers
Ezekiel Fryers är en annan reservlagsspelare med utgående kontrakt. Fryers situation påminner om Pogba men Ferguson är mer neutral när han talar om Fryers och kanske kan Fryers fortsatt ha en framtid i klubben: ”Vi har inte hört någonting från Zeki Fryers. Jag vet inte vad som händer där men han har inte varit i kontakt med klubben. Hans agent har inte varit i kontakt med klubben och jag kan bara anta att han kommer tillbaka för träning.”

…om Berbatov
Vi trodde att Dimitar Berbatov skulle lämna United. Men bulgaren har ännu inte hittat en ny klubb och Ferguson bekräftar att Berbatov kommer att följa med på försäsongsturnén: ”Ingenting har hänt med Dimitar och han kommer att följa med på turnén till Sydafrika och Kina. Han är en fantastisk spelare. Det var ingen bra säsong för honom förra säsongen, delvis för att jag använde mig mer av Wayne Rooney och Danny Welbeck och Chicharito. Jag tycker inte att jag behandlade Dimitar orättvist men han kan känna sig besviken att han inte fick spela mer fotboll. Han är en fantastisk talang.”

Cleverley, Giggs och De Gea spelar OS
Storbritannien och Stuart Pearce har annonserat den trupp som ska spela OS i sommar. Två Unitedspelare, Tom Cleverley och Ryan Giggs, får plats – Giggs som en av tre överåriga. Däremot finns det ingen plats i truppen för Ben Amos och Chris Smalling. Amos antar vi helt enkelt inte platsar medan Smalling sannolikt lämnas utanför p.g.a. skada. Notabelt är att förre Unitedspelaren David Beckham inte fick plats som en av tre överåriga spelare – därmed blir det ingen återförening mellan Giggs och Beckham.

Storbritannien inleder OS med att möta Senegal på Old Trafford den 26 juli. Förenade Arabemiraten och Uruguay finns också med i gruppen. Totalt finns 16 lag med i turneringen som avslutas med finalen den 11 augusti.

United kan också få en representant i den spanska truppen, nämligen målvakten David de Gea. De Gea är en av tre målvakter i Spaniens provisoriska trupp, endast två får följa med till OS. Vi tror ändå att De Gea kommer att vara Spaniens förstaval som målvakt. Spanien som är en av favoriterna att vinna turneringen möter Japan, Honduras och Marocko i gruppspelet.

Vi tror även att Rafael Da Silva har en chans att ta plats i Brasiliens OS-lag.

Sex nya proffs
Sex ungdomsspelare har skrivit på proffskontrakt med United: Pierluigi Gollini, Tyler Blackett, Luke McCullough, Luke Hendrie och Tom Lawrence kommer samtliga från Uniteds ungdomsakademi, medan Reece James (yngre bror till tidigare Unitedspelaren Matty) har skrivit på efter ett lyckat provspel.

United möter Hannover den 11 augusti
Manchester United har annonserat att man ska möta Hannover 96 i en träningsmatch i Hannover den 11 augusti. Detta blir sannolikt Uniteds sista match under försäsongen.

Källor: Manutd.com, Manchester Evening News