Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna förlorade på Irland

Uniteds reserver förlorade igår kväll med 2-0 mot Cork City i säsongens andra träningsmatch. Därmed lämnar reserverna Irland med en seger och en förlust i bagaget.

Tränaren Warren Joyce gjorde endast en förändring jämfört med laget som besegrade Longford i måndags – Reece James kom in istället för den skadade Charni Ekangamene. Det unga Unitedlaget ställdes mot en betydligt mer erfaren motståndare – Cork, som spelar i den irländska ligan, är dessutom mitt uppe i sin säsong och hade därmed också fördelen av ett bättre matchtempo.

United skapade matchens första målchanser men hemmalaget skulle snart ta över. Målvakten Jonny Sutherland verkar ha varit Uniteds bästa spelare och svarade för flera bra räddningar. Den irländska dominansen fortsatte sedan i andra halvlek trots att hemmalaget gjorde tio byten i halvtid.

Corks båda mål, efter en halvtimme och den sista matchminuten, kom på nick efter hörna, något som antagligen är talande för skillnaden mellan lagen.

Trots förlusten var tränare Joyce nöjd med resan till Irland: ”Det finns förhoppningsvis massor av saker de kan ta med sig. Att komma hit framför en ganska fientlig publik, du vill ha lite av det då det är en annan erfarenhet. De kollar sig omkring och har inte haft det förr. FA Youth Cup finns men ibland, även om du spelar framför 10 000 eller 15 000 på Old Trafford så är inte publiken i ansiktet på det och det var en fantastisk atmosfär ikväll. Det kändes som en riktig ligamatch för mig och det är nytt för spelarna att uppleva det.”

Joyce var missnöjd med detaljer, individuella och kollektiva insatser men var ändå nöjd med matchen: ”Jag var besviken med många saker men nöjd med matchen. Det var en hel del individuella insatser som gjorde mig besviken och många saker kollektivt var också en besvikelse.”

Joyce var ändå nöjd med hur matcherna på Irland såg ut och talade om att utbilda människor såväl som fotbollsspelare: ”Båda var riktiga fotbollsmatcher, tävlingsinriktade också, mot lag som hanterar bollen bra så det har varit fantastiskt för oss. Vi försöker producera hyggliga människor såväl som bra fotbollsspelare hos United och det är därför det är så fantastiskt för laget att komma och uppleva det här på Irland. Det är bra att spela mot folk som försöker slå dig.”

Cork City – Manchester United XI 2-0 (1-0)
United: Sutherland – Fornasier, M Keane, McGinty, James – Lawrence (Agnaldo 53), Giverin (Barmby 63), Gladstony (Hendrie 53), Daehli (Van Velzen 78) – Januzaj, King

Nästa uppgift för reserverna är den 5 augusti mot Forest Green, parallellt med att a-laget möter Vålerenga.

Källa: Manutd.com