Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

OS: Rafael fick nöja sig med silver

Mexiko besegrade Brasilien med 2-1 i OS-finalen. Uniteds representant Rafael da Silva, som agerade svagt innan Mexikos första mål, får således nöja sig med en silvermedalj.

Brasilien var favoriter i finalen mot Mexiko men det var Mexiko som öppnade bäst. Rafael skänkte bort bollen efter att ha ignorerat det enkla alternativet och Peralta kunde skjuta 1-0 redan efter en halvminut. Svagt av Rafael.

Brasilien lyckades aldrig resa sig från underläget. Man skapade en del chanser men det var istället Mexiko som gjorde 2-0, då en omarkerad Peralta nickade in bollen efter en frispark.

Rafael blev utbytt med några minuter kvar att spela. Hulk reducerade på övertid och Brasilien fick faktiskt en kvitteringschans men Chelseas Oscar nickade utanför från nära håll. Mexiko, där Chicharito inte var med på Sir Alex Fergusons order, vinner därmed OS. Brasilien får vänta på sitt första OS-guld i fotboll.

Trots missen före det första målet kan Rafael hålla huvudet högt, han har gjort en utmärkt OS-turnering. Detta torde på lång sikt vara bra för Rafaels utveckling men han har missat hela Uniteds försäsong vilket försvårar hans möjlighet att göra högerbacksplatsen i United till sin egen. För Rafael väntar nu dessutom en meningslös landskamp mot Sverige på onsdag.