Matchrapport: Manchester United-Fulham 3-2

Säsongens första hemmamatch resulterade även i säsongens första vinst. Fulham tog ledningen redan i den tredje minuten. Det tog inte lång tid innan Van Persie utjämnar genom ett avslut av världsklass. Innan halvlek hann både Kagawa och Rafael göra varsitt mål. En bit in i andra halvlek gjorde Vidic mål, dock i fel bur. Men det räckte inte för Fulham, United kunde lämna Old Trafford med en 3-2 vinst och tre viktiga poäng.

Det såg betydligt bättre ut än i förlustmatchen mot Everton, men trots segern var det ingen jätteimponerande insats. Den stora skillnaden var att det faktiskt hände någonting offensivt, inte bara de tre målen utan man visade upp mer kreativitet och fantasi i spelet. Däremot såg det fortsatt svajigt ut bakåt då Fulham missade en hel del chanser.

Man kunde höra att det var säsongens första hemmamatch, då det var ett bra tryck innan matchen. Fansen tystades dock snabbt då Duff redan i den tredje minuten gjorde 1-0 till Fulham. Carrick hade dragit ner Petric vilket resulterade i en frispark i utkanten av straffområdet. Frisparken slogs efter backen till just Duff som dragit ner markerande Young, och kunde placera bollen förbi De Gea.

Fulhams glädje varade bara i sju minuter då Van Persie kvitterade till 1-1 efter ett avslut av världsklass. Cleverleys inlägg letade sig fram till Van Persie som på halv-volley ur knepig vinkel lyckades placera den högt i bortre hörnet. Efter målet tog United grepp om matchen, man skapade målchanser genom Kagawa centralt, Valencias inlägg och Young som tyvärr inte fick träff på avsluten i dagens match. Men det dröjde till den 35:e minuten innan United kunde ta ledningen i matchen. Van Persies hörna kom ut till Cleverley som gick på skott utanför straffområdet, Schwarzer lämnade en retur som Kagawa enkelt kunde peta in.

United fortsatte rada upp målchanser, Kagawa prickade stolpen och Rafael fick ett mål bortdömt för offside. Men han fick schansen igen, på inlägg av Young kunde matchens lirare Rafael nicka in 3-1 fyra minuter innan halvtidsvilan. Fulham hann missa en jättechans innan halvlek, där Petric sköt över på öppet mål. I halvtid kändes det som en komfortabel seger och att man skulle göra ett par mål till i andra halvlek. Men det höga tempot sänktes och målchanserna uteblev. Istället reducerade Fulham till 3-2 efter självmål av Vidic. Detta efter ett inlägg, där De Gea stod för ett tveksamt ingripande, Vidic tog höjdduellen med Petric som sedan tog på Serbens och in i mål.

I den 68:e minuten genomförde man ett dubbelbyte – ut med Kagawa och Young och in kom Rooney och Welbeck. Nu var det istället Fulham som tog över kommandot i matchen och skapade ett par halvchanser. United gjorde sitt sista byte i den 81:a minuten då Anderson ersattes av Ryan Giggs – 38-åriga Walesaren som gör sin 22:a säsong för United. Dembele, som gjorde en väldigt bra match för Fulham, skapade ett par chanser på egen hand i slutet av matchen, men United lyckades ändå hålla resultatet och vinna matchen. I slutet skadade sig dock Rooney efter att Rodallega landat med dobbarna på Rooneys lår. Troligtvis blir han nu borta från spel en månad framöver.

Ingen jätteinsats av laget, men tre otroligt viktiga poäng med tanke på att Chelsea tog sin tredje raka seger hemma mot Newcastle. Rafael skötte sig riktigt bra på sin högerbacksposition, vilket även betydde att Valencia fick gå upp som högermittfältare där han gör det väldigt bra matchen igenom. Även Kagawa spelade bra och är perfekt som länk mellan mittfältet och anfallare. Tyvärr såg det fortfarande svagt ut i försvaret med Carrick som vikarierande mittback. Det positiva är att Evans satt på bänken, vilket förhoppningsvis betyder att han blir spelklar till nästa match borta mot Southampton.

Manchester United-Fulham 3-2 (3-1)
0-1 (3′) Damien Duff
1-1 (10′) Robin Van Persie
2-1 (35′) Shinji Kagawa
3-1 (41′) Rafael
3-2 (64′) Självmål (Vidic)

United: De Gea-Rafael, Carrick, Vidic, Evra-Valencia, Cleverley, Anderson (Giggs 81′), Young (Welbeck 68′)-Kagawa (Rooney 81′)-Van Persie

Oanvända avbytare: Lindegaard, Evans, Scholes, Chicharito, Welbeck

Fulham: Schwarzer-Riether, Hangeland, Hughes, Briggs-Dembele, Duff, Diarra (Baird 81′), Kacaniklic (Sidwell 62′), Ruiz-Petric (Rodallega 72′)

Publiksiffra: 75,352
Domare: Kevin Friend


Höjdpunkter från matchen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS