Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Bra resultat för Uniteds spelare

Uniteds kombattanter hade en bra dag under fredagens VM-kval. Mest utmärkte sig kanske Robin van Persie som gjorde mål för Holland och Tom Cleverley som gjorde en utmärkt insats för England. Roligast är ändå att vi inte behöver komma med några skaderapporter.

Om inte annat anges är samtliga matcher VM-kval.

Cleverley, Carrick, Welbeck
Tom Cleverley var ensam Unitedspelare att spela från start när England inledde sitt VM-kval med en imponerande 5-0-seger i Moldavien. Cleverley spelade släpande forward och fick mycket bra kritik efter matchen. England gjorde 1-0 på en tveksam straff efter att ett skott från Cleverley tagit på handen på en försvarare.

Michael Carrick spelade andra halvlek utan att glänsa. Även Danny Welbeck fick speltid, han ersatte Defoe med 22 minuter kvar att spela. Welbeck noterades för en assist, efter att själv ha fått bollen från Cleverley, när Milner gjorde 4-0.

Van Persie
Holland vann programenligt mot Turkiet, 2-0 blev till slut. Robin van Persie spelade hela matchen och gjorde Hollands första mål då han nickade in 1-0 efter Sneijders hörna.

Evra
Frankrike vann med 1-0 i Finland. Efter att ha varit petad under större delen av EM var Patrice Evra tillbaka i laget, under nya tränaren Deschamps. Evra spelade hela matchen som vänsterback.

Nani
Seger och plats i startelvan blev det också för Nani. Det som borde ha blivit en enkel seger i Luxemburg blev dock bara seger med 2-1 efter underläge. Nani spelade 81 minuter, Cristiano Ronaldo var föga överraskande en av Portugals målskyttar.

Evans
Jonny Evans Nordirland är med i samma kvalgrupp som Portugal. Evans reste hem från Ryssland med en 2-0-förlust men vi är mest nöjda över att Evans spelade samtliga 90 minuter. Jonny fick för övrigt sällskap av sin bror Corry i startelvan. Andra tidigare Unitedspelare i Nordirlands lag var Craig Cathcart och Roy Carroll, medan Oliver Norwood satt på bänken.

Valencia
Antonio Valencia spelade hela matchen när Ecuador hemmabesegrade Bolivia med 1-0. En tredjedel av kvalet är spelad och Ecuador ligger för närvarande trea i tabellen (fyra lag går till VM, medan femman får kvala vidare).

Chicharito
Chicharito spelade 76 minuter när Mexiko vann med 2-0 i Costa Rica. Mexiko har i praktiken säkrat en plats i nästa omgång av kvalet trots att tre matcher återstår i denna omgång.

Kagawa
Shinji Kagawa spelade i torsdags första halvlek när Japan hemmabesegrade Förenade Arabemiraten med 1-0 i en träningsmatch. Japan möter Irak i VM-kval på tisdag och då räknar vi med att Kagawa spelar hela matchen, trots rapporter om att förbundskapten Alberto Zaccheroni inte är helt förtjust i Kagawa. Idiotiska rapporter förekom om att Kagawa skulle ha brutit benet under matchen – detta fanns det ingen som helst sanning i.

Övrigt
Skottland mötte idag Serbien i VM-kval, matchen slutade 0-0. Varken Fletcher eller Vidic var aktuella för spel. Anders Lindegaards Danmark kvalar mot Tjeckien senare ikväll, det är inte troligt att Lindegaard får spela.

Information om Uniteds ungdomsspelares insatser i landslagssammanhang kommer i en egen artikel.