Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United

United är vidare i Ligacupen efter att ha besegrat Newcastle med 2-1. Matchen var en trevlig tillställning och en hel del unga spelare fick chansen att visa upp sig i United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Jag tycker De Gea trots sin unga ålder börjar skapa den trygghet som en backlinje behöver. Ytterst få misstag (inga stora sådana) blandat med några fina ingripande. Stabil.

Betyg: 7

Marnick Vermijl (Utbytt 77′)
Den belgiske ytterbacken blandade och gav friskt i matchen. Fina offensiva löpningar och även om inläggen var av skiftande kvalité så var några riktigt fina som borde ha renderat i mål. Lite osäkert agerande defensivt i vissa situationer.

Betyg: 6

Michael Keane
Den av ynglingarna som imponerade mest. Spelade med stor pondus och såg inte alls rädd ut inför uppgiften att möta två av Premier Leagues största anfallare (Ameobi, Cisse). Blev även imponerad av Keanes förmåga att brytpassa med både fötter och pannan.

Betyg: 7,5

Scott Wootton
Wootton var stabil men hamnade lite fel stundtals i både offensiven och defensiven med positionering. Men helt klart en godkänd insats och hade helt klart storleken med sig.

Betyg: 6

Alexander Büttner (Utbytt 86′)
Vänsterbackskampen mellan Evra och Büttner kommer nämnas fler gånger under hösten. Büttner gör inte en av hans bättre matcher men jag tycker han visar upp fina grunder. Lite väl överambitiös i offensiven med att centrera och släppa bredden.

Betyg: 6

Tom Cleverley
Missade ett solklart läge men pricksköt sedan in 2-0 i andra halvlek. Mycket kreativ och vill ha mycket boll. Offensivt sett har han kommit långt men är lite väl svag i defensiven många gånger. Kommer troligtvis inte bli en tvåvägsspelare. Men en bra insats av Cleverley som vässar formen.

Betyg: 7

Darren Fletcher
Han är verkligen på väg tillbaka! Kapten för dagen och gör en helgjuten insats som balansspelare. Styrde sina medspelare, skällde när det behövdes och fördelade bollar. MoM för mig.

Betyg: 8

Anderson
Brasilianaren visade upp sig rejält mot Newcastle. Skottglad som också lönade sig när han sköt in 1-0 via stolpen i slutet på första halvlek. Fantasirik i offensiven och gick i djupled både med boll och utan bollen. Är dock ganska lik Cleverley när det kommer till defensiven. Lite för svag där även om tendenser finns att det kan bli bättre.

Betyg: 8

Wayne Rooney (Utbytt 76′)
Blev förvånad när Rooney skulle spela från start. Killen har gott läkekött och det var en trevlig överraskning. Rooney visade att han ett register som är lite större än alla andras. Visade hur bra speluppfattning han har när han gång på gång slog djupledsbollar eller hittade instick. Kul att ha honom tillbaka.

Betyg: 8

Danny Welbeck
Gjorde en bättre match nu när positionerna inte var så utstakade från början. Gjorde några fina djupledslöpningar men det märks att Welbeck har några steg kvar till storformen från förra året.

Betyg: 6

Javier Hernandez
Chicarito hade problem med att hitta nätet trots fina chanser. Det man dock inte får glömma är att inte bara titta på statistik på anfallare. Killen gör smarta löpningar i 90 minuter och trots att han själv inte får bollen har han öppnat yta åt andra.

Betyg: 6,5

Nick Powell (Inbytt 76′)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ryan Tunnicliffe (Inbytt 77′)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Robbie Brady (Inbytt 86′)
Spelade för kort tid för att betygsättas.