Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 vände och vann mot Spurs

U18 vände förlust till vinst i hemmamötet mot Spurs. Underläge 0-1 vändes till vinst 3-1 efter en lysande andra halvlek.

Spurs var det bättre laget i första halvlek och fick också utdelning efter 15 minuters spel när Unitedförsvaret inte fick undan bollen utan rensade rakt på en Tottenhamspelare som fick fritt läge och kunde enkelt lägga in bollen förbi Gollini. Tottenham hade det mesta i första halvleken och ledde välförtjänt med 1-0 i paus.

I andra halvlek kommer United ut som ett nytt lag och skapar heta chanser direkt. Efter 49 minuter kvitterar Gorre också efter en fin framspelning från Barmby. I 72a minuten kan United kontra och Pereira slår en tidig genomskärare till Wilson som är snabbare än försvararen, han dribblar målvakten som river ned honom men han lyckas få en tå på bollen som glider in just innan försvararen kommer för att rensa. Starkt gjort. Tre minuter senare utökar United till 3-1 genom samme man, genom en utmärkt kontring kommer ett inspel från högerbacken Love in till Wilson som gör bort ena backen och sätter den med en behärskad bredsida vid bortre stolpen.

United kontrollerar matchen efter det och kan enkelt hålla undan.

Efter en dålig första halvlek där nästan ingen kom upp i normal standard höjer de sig rejält i andra halvlek och spelar riktigt bra. De som hade en stor del i vändningen var högerbacken Love som ständigt kom i fina löpningar framåt, han hade bland annat två stolpskott i andra halvlek! Yttern på samma kant Jack Barmby var en av planens giganter och Tottenhamspelarna hade förtvivlat svårt att få tag i honom, trots numerära överlägen lyckades han hitta luckor att komma förbi. Wilson bra ensam där framme, snabb och klinisk. Hela laget var bra i andra halvlek och försvaret var resolut och tog bort det mesta.

Manchester United U18 – Tottenham Hotspur U18 3-1 (0-1)
Uniteds mål: Gorre (49), Wilson (72, 75)
United: Gollini – Love, Rowley, Grimshaw, Dalley – Weir, Barmby, Daehli – Wilson, A. Pereira, Gorre.