Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Alla tillbaka utan skador

Landslagsuppehållet är över som tur är och Sir Alex har haft sin vanliga presskonferens. Ashley Young är tillbaka och ingen blev skadad under uppehållet så allt är frid och fröjd. Han hade även Nani med sig idag så detta hade dem två att säga.

Om skador
”Alla har kommit tillbaka utan skador, Man blir alltid lite orolig under uppehållen men vi hade tur den här gången. Ashley Young är tillbaka. Chris Smalling är inte helt fit men han gör bra framsteg.”

Om Ashley Young
”Young ger oss andra alternativ, som jag sagt många gånger de senaste veckorna är att våra alternativ i offensiven är styrkan vi har. Och vi blir bättre med Darren Fletcher som kommit tillbaka med, han har varit strålande. Det har varit en del framsteg med spelare som Nick Powell, Tom Cleverley och Anderson. Så rädslan för mittfälts-alternativ har blivit bättre.”

”Jag skulle inte säga att Young är bortglömd. Det är alltid likadant när en spelare blir skadad – då är han inte där vilket gör att han kan glömmas bort av människor. Young har visat vad han kan tidigare.”

”Väldigt få spelare kan slå sådana krossar och han är bra på att göra mål med, gjorde han inte 11 mål för oss förra säsongen? För en kantspelare är det väldigt bra, jag tror inte att du kan underskatta eller glömma det. Jag tror att alla spelare som kommer till våran klubb och som även gjort det bra tidigare kommer att ha beslutsamhet att göra det bra.”

Han pratade även en del om Joshua King och Michael Owen
”Joshua King har gjort det riktigt bra. Vi får blandad utveckling av spelarna när de går på lån – Federico Macheda hade en mardröm två gånger när han gick till Sampdoria och sen QPR som bytte manager när han kom dit. Och sen Josh, han spelade inte mycket hos Mönchengladbach förra året och kom tillbaka till oss.”

”Han gjorde det riktigt bra under försäsongen och har arbetat riktigt hårt, han har visat att han har bra egenskaper. Han vann en straff för Norge och gjorde det tredje målet och det gav honom nog en boost. Han är väldigt snabb och har bra fysik och han kommer få en bra karriär.”

”Michael är en fantastisk spelare. Men vi fick tillfälle att signa Robin van Persie medan Chicharito och Danny Welbeck utvecklas som spelare, plus Wayne Rooney såklart. Vi har också unga anfallare som Macheda, Will Keane, King och Bebe så det var svårt att hålla Michael kvar.”

”Även för Michaels egen skull så är det viktigt att spela mer. Han är ett riktigt proffs och en toppenkille så jag var besviken över att låta honom gå.”

Sir Alex och Nani Om Stoke
Sir Alex: ”Stoke är väldigt bra på frisparkar och de har långa inkast. Jag tror att de bara har släppt in ett mål på alla bortamatcher denna säsong. Kontinuitet ger stabilitet, och de har haft samma manager och anställda under en lång tid. Ungefär samma spelare med vilket för dem bättre.”

Nani: ”Det är alltid svårt att spela mot Stoke för de spelar en annan sorts fotboll än de andra lagen i Premier League. De är väldigt fysiska och har starka spelare.”

”Det är även svårt för det mesta av matchen spelas i luften. Vi måste vara starka och försöka spela vårt spel. Vi spelar hemma och måste tro på att vi kan vinna våra tre poäng. Det är väldigt viktigt eftersom det är hemmamatch, för då har man en bra chans att vinna.”

Nani om formen
”Det är en bra tid för oss, vi fick ett bra resultat i förra matchen mot Newcastle före landslagsuppehållet, så vi har självförtroende och det är dags att börja tro. Vi sätter aldrig långsiktiga mål – vårat enda mål är att alltid vinna och sluta på topp.”

Nani om återhämtning efter landslagsuppehåll
”Det är väldigt viktigt att återhämta sig för vi har mycket matcher, så vi måste vara redo för nästa match. På Carrington gör de plats för mer faciliteter där man kan återhämta sig och ha roligt, det är nice.”

”Man är alltid lite trött efter landslagsuppehåll så det är tufft, vi måste resa mycket och vara redo för nästa match. Det är perfekt då att ha bra faciliteter att återhämta sig i.”