Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea – Manchester United

Söndagens omtalade 2-3 vinst borta mot Chelsea har knappt hunnit lägga sig innan det är dags för ny match på Stamford Bridge. Denna gång är det ligacupen eller Capital One Cup som den så fint heter som knackar på dörren. Vi kan vänta oss flera förändringar i lagen från söndagens Premier League drabbning.

Chelsea FC:
9 matcher tog det innan Chelsea fick sin första förlust i årets upplaga utav Premier League. Vem som tog dom tre poängen från London-laget vet ni redan även om resten utav England skyller det på en viss Mark Clattenburg. Mot United fick Chelsea smaka på sin egen medicin som varit väldigt framgångsfull denna säsong nämligen kontringsspelet. Med trion Hazard, Oscar och Mata framåt har Di Matteo och Chelsea fått ett otroligt tekniskt, snabbt och väldigt starkt kontringsspel. Chelsea har tagit sig till Ligacupens 5:e omgång via 6-0 hemma mot Wolverhampton.

Chelsea har en väldigt skadefri trupp. Enda spelaren som är borta på grund utav skada är Frank Lampard som dras med en skadad vad. Däremot får Chelsea avstå tre spelare som är avstängda. John Terry är sedan tidigare avstängd efter hans rasistiska påhopp, Fernando Torres är avstängd en match efter sin ”filmning” (Eller hur var det nu?) mot United i helgen samt att Branislav Ivanovic avtjänar sin första match utav tre efter hans målchansutvisning på Ashley Young.

Att sia om hur Chelseas startelva kommer se ut är väldigt svår. Dels för att det på pappret är en mindre turnering men det är trots allt Manchester United som står på andra sidan, dom spelar på sin hemmaplan och har all revansch att utkräva efter helgens smått udda match.

Troligt startelva (4-2-3-1)
Turnbull
Azpilicueta Cahill Luiz Bertrand
Ramires Romeu
Mata Marin Hazard
Moses

Manchester United:
Vinst på Stamford Bridge är inget som vi United supportrar är vana över i Premier League. Sist vi slog Romans bygge var den 20 april 2002. Uniteds form är på uppgång, man har sen förlusten mot Tottenham i september radat upp 5 segrar på rad. Trots att man släpper in mycket mål så räddar våran offensiv oss gång på gång, och i slutändan vinner man matcher på att ha gjort fler mål än motståndarna. Hur långt det kan räcka är dock oklart.

Mot Chelsea chockade Ferguson dom flesta med att slänga in Ashley Young i startelvan. Senast Young startade en match för United var 25 augusti hemma mot Fulham, sedan dess har han varit borta pga. skada. Sir Alex gick även från en diamant formation till Uniteds traditionella kantspel där Valencia tog högerkanten och Young vänsterkanten vilket skulle visa sig vara avgörande för matchen. Efter 2-3 vinsten mot Chelsea var Sir Alex väldigt klar över att flera spelare skulle vilas till denna match, dels för det var en tuff match mot Chelsea samt att Arsenal väntar på lördag vid lunchtid.

Borta sedan tidigare för skador är Kagawa, Vidic, Jones. Chris Smalling ska enligt rapporter vara tillbaka i full träning och att han får plats i en matchtrupp eller startelva bör inte vara så chockerande. Det är som vanligt väldigt svårt att försöka få fram en startelva när United spelar. United har tagit sig till denna match via en 2-1 vinst hemma mot Newcastle.

Trolig startelva (4-4-2)
Lindegaard
Fletcher Smalling Wootton Büttner
Nani Anderson Scholes Giggs
Welbeck Hernandez

Matchens kanske mest intressanta fråga är vilken press det kommer ligga på domaren efter Mark Clattenburgs lite tveksamma beslut från helgens match. Lee Mason och hans assisterande kommer garanterat stå ut med både det ena och det andra från Stamford Bridge publiken.

Matchen visas inte på TV, därmed bli streaming. Avspark 20:45.