Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Arsenal

United besegrade enkelt Arsenal på Old Trafford. Resultatet skrevs till 2-1 och det är siffror som Arsenal ska vara mycket nöjda över, det hade enkelt kunnat bli en större seger. Van Persie och Patrice Evra gjorde mål för United.

Den här gången blir det ingen längre utläggning från min sida innan betygen kommer. United vann enkelt och det var en tämligen tam tillställning utan större kontroverser. Tittar man på statistiken ser det ut att ha varit en ful match – domare Dean plockade upp det gula kortet nio gånger (två gånger till Wilshere) men det säger mer om Dean än om matchen. Ingen av varningarna var felaktiga men med en annan domare kanske det hade slutat med ett par gula kort.

Betygen blir höga, United gör en bra match och segern borde ha blivit betydligt större.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
Det var en lugn förmiddag på jobbet för De Gea. Han gör en stabil insats och kan givetvis inte lastas för målet. Målet grämer dock och jag gillar De Geas reaktion efteråt.
Betyg: 7

Rafael da Silva
Är man snäll, jag är snäll, får han en assist på Van Persies mål. Rafael gör på nytt en bra insats utan att glänsa.
Betyg: 7

Rio Ferdinand
Uniteds mittförsvar har en bekväm dag på jobbet. Detta förklaras delvis av bra försvarsspel och delvis av motståndet.
Betyg: 7

Jonny Evans
Uniteds mittförsvar har en bekväm dag på jobbet. Detta förklaras delvis av bra försvarsspel och delvis av motståndet.
Betyg: 7

Patrice Evra
Betyg: 8
Evra gör mål igen – hans andra för säsongen. Detta efter att ha gjort ett mål på fem år (totalt fem mål för United, inkluderat två i början på karriären i klubben). Han har inga problem att sköta defensiven och bidrar ofta i offensiven. Det är så här vi vill se Evra spela för jämnan och han har höjt sig jämfört med de två säsongerna efter VM 2010.

Antonio Valencia (utbytt 82)
Valencia har egentligen en rolig dag mot en hopplös vänsterback. Men han uträttar inte tillräckligt, gör han en bra match syns han i målprotokollet. Missen på Van Persies passning är direkt dålig.
Betyg: 6

Michael Carrick
United vinner mittfältet och Carrick har förstås en stor del i det.
Betyg: 7

Tom Cleverley (utbytt 61)
En utmärkt första halvlek, även om han hade någon misslyckad passning, följs av en sämre inledning på andra. Kopierar Wilshere med en varning i första som följs av en ordentlig tillsägelse i andra. Ferguson plockar ut Cleverley direkt, ett klokt beslut.
Betyg: 7

Ashley Young
Fixar en straff när Cazorla tar med handen och till skillnad från Luiz och Keane i Chelseamatcherna är det ingen tvekan om att domaren ska blåsa för handboll. Gör en bra match, med bidrag framåt och bakåt. Jag tror att Evra gillar att Young på kanten.
Betyg: 7

Wayne Rooney
En usel straff förtar inte att Rooney gör en utmärkt insats. Vinner boll, spelar fram och trivs med Van Persie.
Betyg: 8

Robin van Persie
Utnyttjar Vermaelens misstag ger United en raksträcka till segern. Borde ha fått en assist när han spelade fram Valencia och borde ha gjort ett mål till i andra. Varningen är onödig, han står på tre nu och risken är stor att han drar på sig en avstängning (fem varningar innan nyår är det som gäller).
Betyg: 8

Anderson (inbytt 61)
Gör ett bra inhopp där han tar tag i passningsspelet. Knackar på dörren till startelvan med dagens insats och matchen mot Chelsea i veckan. I allra högsta grad intressant att Fergie kastar in Anderson och inte Scholes i ett läge där matchen lever.
Inget betyg.

Nani (inbytt 82)
Kommer in när matchen är död.
Inget betyg.