Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex vill ha mer mål

Det blev vinst igår mot Arsenal med 2-1 och Sir Alex vill att laget ska göra mer mål. Han var rädd att Arsenal skulle kvittera och han är glad över att vi gjorde det andra målet.

”Det såg ut som att vi höll på att ställa till det för oss själva, det tar bara en sekund att släppa in ett mål. De hade en del bollinnehav utan att egentligen hota oss. Men tacka gudarna för att vi fick det andra målet, hade de gjort 1-1 vid full tid hade det varit pinsamt.”

”Det var en konstig match och vi missade mycket chanser. Vi skulle ha avgjort matchen tidigt, om man ser till resultatet kan man tro att det var en jämn match, men det var det inte.”

”Matchen var inte i närheten av vad dessa matcher brukade vara förr, det var mycket gula kort men det var aldrig någon riktig intensitet. Jag är besviken över att vi inte utnyttjade hemmafördelen bättre. Jag pratade med spelarna om målskillnad i början av säsongen, vi förlorade titeln på målskillnad förra säsongen och jag vill inte se det igen. Vi hade läge att förbättra våran målskillnad idag men tog inte chansen.

Sir Alex skämtade även om att han i fortsättningen skulle ta Uniteds straffsparkar efter fjärde missen denna säsong. Därefter hyllade han Van Persie.

”Det var bra för Robin att få målet och han gjorde det bra. Jag tycker han var fantastisk idag – hans rörelse och genomslagskraft var brilliant. Han gjorde rätt när han inte firade målet, för han spelade 8 år där och han respekterar det. Jag tycker Arsenal-fansen var lugna med.”

Van persie hade också några ord att säga om varför han inte firade målet bland annat:
”Jag tycker det talar för sig själv, jag spelade där i 8 år. Jag hade en fantastisk tid där och respekterar fansen, spelarna, managern och hela klubben.”

”Det var en speciell dag och en bra match, jag tycker att vi spelade bra. Vi var lite slarviga med chanserna och skulle ha gjort två eller tre mål till. Men slutligen är vi nöjda med tre poäng, det är huvudsaken.”

Han tycker även att han skulle ha satt chansen i andra halvlek:
”Ja jag hade ett bra läge i andra halvlek, jag trodde inte att jag skulle få så mycket tid med bollen för att vara ärlig. Jag trodde Thomas Vermaelen var närmare så jag bestämde mig för att skjuta snabbt. Det var ett dåligt beslut för jag kunde ha gjort en till touch och avslutat. Jag skulle ha gjort två mål men jag är nöjd med ett.”

”Som jag sa, det var en speciell dag. Det var första gången någonsin som jag spelade mot min förra klubb för jag har bara tre stycken. Det var en speciell dag men jag är nöjd över att vi vann.”