Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Unitedspelare på uppdrag (Uppdaterad 12/11)

Matcherna duggar tätt för våra Manchester United spelare. Efter vändningen mot Aston Villa i Premier League i lördags är det nu dags för ett gäng utav våra spelare att ge sig ut på landslagsuppdrag. Denna gången är det träningslandskamper som står för schemat.

United kvartett inviger Friends Arena
Sveriges nya nationalarena – Friends Arena ska invigas i Solna och England kommer att stå för motståndet. England står för motståndet eftersom man var det lag som invigde föregående nationalarenan Råsunda 1937. Wayne Rooney, Tom Cleverley, Ashley Young och Danny Welbeck är alla uttagna i Roy Hodgsons trupp till matchen. Wayne Rooney är dock osäker till spel efter hans skada han ådrog sig i matchen mot Aston Villa. Besked om hans status kommer senare under dagen.

Stormatch på Olympiastadion i Tyskland
Tyskland och Holland möts i en på pappret stormatch i Tyskland och Berlin. Louis van Gaal har tagit ut Robin van Persie i truppen. Holländaren står förövrigt på 71 spelade landskamper för Holland, 31 gjorda mål.

Italien mot Frankrike med Patrice Evra i truppen
Patrice Evra och Frankrike åker till Italien och Parma för att spela träningsmatch mot Italien.

Darren Fletcher mot Luxemburg
Skottland med Darren Fletcher i truppen reser till Luxemburg och Josy Barthel Stadion för en träningslandskamp. Fletcher har startat Skottlands två senaste landskamper och har även varit kapten.

Brady med i truppen för Irland
Unge Robbie Brady forsätter att vara uttagen i Irlands landslagstrupp. Denna gången är han med i truppen till Irlands hemmamatch mot Grekland på Aviva Stadium i Dublin.

Speltid för Lindegaard?
Anders Lindegaards speltid har på sistonde varit snål. Dels för David de Geas uppgående form och att Ferguson verkar ha valt en ”förstamålvakt” samt att han har dragits med lite småskador. Nu är han med i Danmarks trupp som reser till Turkiet för träningsmatch. Får han speltid tro?

Manchester United har även en del skadade spelare. Jonny Evans (Nordirland), Joshua King (Norge), Luis Nani (Portugal) var alla uttagna till sina respektive länder men har fått lämna återbud på grund utav skador.

Uppdaterad 12/11:
Både Wayne Rooney och Robin van Persie kommer avstå matcher för sina respektive länder då dom dras med småskador.