Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 tog revansch på Villa

I förra mötet med Aston Villa blev det förlust med 0-1 på hemmaplan men i bortamötet skulle det bli revansch. United vann nämligen med 2-0 efter två mål i andra halvlek.

Det blev en jämn första halvlek mellan två bollskickliga lag. Det skapades få chanser och när domaren blåste för halvtid stod det fortfarande 0-0 på resultattavlan. Fullt logiskt sett till matchbilden.

United gör ett byte i paus och sätter in Jack Barmby som bidrar med fart och kreativitet, det öppnar upp på kanterna och det är just därifrån United tar ledningen. I 51a minuten slår Junazaj ett lågt inlägg som Wilson får en tå på och målvakten räddar, men på returen slår en framstörtande James Weir in returen. United fortsätter att spela bra och skapa chanser, men först i den 72a minuten kan man utöka ledningen. Jack Barmby utmanar inne i straffområdet och lurar försvararen som fäller honom. Domaren dömer straff som Jack själv slår in på ett säkert sätt. Efter det kontrollerar United matchen på ett bra sätt, man är trygga med bollen och kan spela ur sig svåra situationer utan några större problem.

Jack Barmby förändrar matchen med sin speed och villighet att utmana. Det behövs verkligen. Men mittfältaren Ben Pearson är nyckeln till mycket av det fina spel som finns, lugnt och kontrollerat styr han matchen men är ändå aggressiv i tacklingarna och jobbar hårt. Även Januzaj, som spelat mycket med reserverna, utmärker sig positivt med sin fina touch.

Aston Villa U18 – Manchester United U18 0-2 (0-0)
Uniteds mål: Weir (51), Barmby (70 str)
United: Sutherland – Love, Grimshaw, Dalley, Rowley – Weir (Gorre 72), Pearson – Rudge, Daehli (Barmby 46), Januzaj – Wilson (Byrne 68)