Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Jag tror inte Nemanja spelar

Sir Alex Ferguson säger att han inte tror att Nemanja Vidic kommer spela i morgondagens match mot Cluj. Däremot kommer Wayne Rooney att spela från start medan Shinji Kagawa kan vara aktuell för en plats på bänken mot Manchester city på söndag.

Efter goda nyheter förra veckan då Nemanja Vidic comeback flyttades fram några veckor är besked idag inte lika positivt. Det handlar tack och lov inte om något bakslag utan om att Vidic helt enkelt inte känner sig redo. Det betyder förstås också att han heller inte är aktuell för spel i derbyt på söndag. Istället förefaller nästa veckas hemmamatch mot Sunderland vara en rimlig match för Uniteds kapten att göra efterlängtad comeback. Sir Alex Ferguson berättar:

”Jag tror inte att Nemanja kommer att spela. He känner att han behöver ytterligare några dagars träning så han kommer inte att vara tillgänglig. Han är inte långt borta. Han tränar bra nu men jag tror att några få dagar till kommer att ge honom en bättre chans.

”Jag hade inte Nemanja med i beräkningarna för söndag oavsett. Att spela imorgon hade varit en bonus men söndag hade varit för tidigt [för den typen av match].”

Ferguson säger att han mot Cluj kommer att matcha ett lag som är bra nog för att kunna vinna men att det givetvis inte blir bästa möjliga manskap som kommer till spel. Wayne Rooney kommer dock att spela då Ferguson menar att han behöver matcher:

”Vi kommer att vila några spelare imorgon, som vi gjorde mot Galatasaray. Men vi måste vara schyssta mot alla lag som försöker nå viktiga positioner, oavsett om det är Champions League eller Europa League. I det avseendet komer vi att spela ett lag som vi räknar med kommer att vinna. Men det kommer att bli förändringar.

”När Wayne får ett avbrott behöver han tre matcher för att komma tillbaka. Det är därför han definitivt kommer att spela imorgon. Wayne behöver spela massor av matcher för att få upp sin matchform. Han är en kraftigt byggd grabb och när han missar två matcher tar det honom tre matcher att komma tillbaka. Det är så det alltid har varit. Han kommer att spela imorgon kväll och förhoppningsvis för det honom närmare formen. I lördags [mot Reading], det var hans bästa insats hittills den här säsongen.”

Ferguson berättar att Valencia och Nani fortsatt är borta, utan att specificera närmare när de kan vara tillbaka. Vi får däremot ingen uppdatering alls om Anderson, som ju utgick skadad mot Reading. Mer positivt är då att Shinji Kagawa börjar närma sig comeback:

”Shinji Kagawas skada har tagit längre tid än vi trodde. Han är mycket bättre och jag tror inte att han är långt borta nu. […] [Han] började springa idag. Han kanske tar plats på bänken [mot city]. Givetvis är Nani och Antonio Valencia fortfarande borta.”

Ferguson såg också fram emot derbyt på söndag och där oroar han sig för hur Uniteds försvar ska hantera citys långa spelare:

”Jag tycker att vi blir straffade när bollarna kommer in i vårt straffområde för tillfället. Men vi borde försvara oss bättre. Förvisso producerade Reading några fantastiska bollar in i boxen. Vi borde förvänta oss bättre. Det är en oro. Om vi spelar på det sättet på söndag så vete gudarna vad som kommer att hända oss.

”När du ser målen emot, vi har redan släppt in 32, jag kan inte minnas att vi har släppt in så många mål före jul. Det är ett bekymmer, det är ingen fråga om det. När du ser att city har Mario Balotelli, Edin Dzeko, alla riktigt långa spelare, så kommer det att bli en stor utmaning. Men det är på söndag. Imorgon har vi en annan match.”

Källa: Manutd.com